1 Decembrie. Filarmonica din Sibiu cântă imnul regal la Ateneu
Autor: Darius Muresan pe 26 noi 2019 / 18:42 | Cultura

Duminică, 1 decembrie, orele 19.00, Filarmonica de Stat Sibiu va oferi bucureștenilor, în premieră, un regal de muzică contemporană românească, dedicat zilei de 1 Decembrie, Ziua Națională a României. Orchestra Filarmonicii va fi dirijată de Cristian Lupeș și va avea doi soliști spectaculoși: Sorin Petrescu (pian) și Doru Roman (percuție).

Programul cuprinde:

"Concerthymn" de Liviu Dănceanu"Percutance" de Gabriel Mălăncioiu"Scenă pastorală română" de Andrei Tănăsescu"Ciuleanda" (orchestrație Sorin Petre) de Andrei Tănăsescu"POEMA ROMÂNĂ" de George ENESCU

Concertul face parte dintr-un amplu program al Filarmonicii de Stat Sibiu, dedicat zilei de 1 Decembrie și desfășurat la Sibiu și București, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.

Programul cuprinde o expoziție de pictură, la Sibiu, cu lucrări celebre semnate de pictori români precum Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian, Theodor Aman, Nicolae Tonitza - lucrări originale, provenite din colecții private -, concerte simultane la Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu și la Ateneul Român, transmisiune live, la Târgul de Crăciun Sibiu, a concertului de la Ateneul Român.

Expoziția de pictură de la Sibiu va fi urmată de o licitație, ambele fiind organizate de Artmark.

"Vă invit să simțim România ca pe o țară a artiștilor talentați, a pictorilor inspirați, a tinerilor curajoși și nonconformiști. Prietenii de la Artmark aduc în Sibiu patrimoniul artistic vizual, iar muzicieni din toată țara construiesc pe cele două scene - Ateneul Român și Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu, concertul reprezentativ, dedicat Zilei Naționale a României. Vom trăi împreună țara pe care ne-o dorim și vom schimba perspectiva cu care privim și ascultăm la această sărbătoare. Haideți să sărbătorim cu responsabilitatea unor promisiuni pe care va trebui să le împlinim în viitor!", a declarat Cristian Lupeș, Managerul Filarmonicii de Stat Sibiu, curatorul programului, dirijor, potrivit unui comunicat emis către DC News.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Cultura Vezi toate articolele
Crossuri parteneri