10 milioane de măști, distribuite GRATUIT în Hong Kong de un miliardar
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Adrian Cheng, în partea stângă a imaginii
Adrian Cheng, în partea stângă a imaginii
Colecționarul de artă Adrian Cheng a anunțat că va distribui gratuit milioane de măști chirurgicale în timpul pandemiei, folosind 35 de distribuitoare automate plasate în Hong Kong.

Colecționarul de artă Adrian Cheng a anunțat că va distribui gratuit milioane de măști chirurgicale în timpul pandemiei, folosind 35 de distribuitoare automate plasate în Hong Kong, transmite CNN.

Cheng, moștenitorul unui imperiu imobiliar și bijutier, a spus că va oferi primul lot de 10 milioane de măști persoanelor vulnerabile și familiilor cu venituri scăzute, care pot folosi un card preîncărcat.

Măștile, de preferat în Asia

Hong Kong, la fel ca alte câteva națiuni asiatice, și-a sfătuit populația să poarte măști de protecție de la începutul crizei. Sfaturile au fost adoptate recent de Statele Unite și alte țări Europene.

„Este sfâșietor să vezi cât de mult suferă unele persoane fiindcă pur și simplu nu-și permit sau nu pot face rost de măști, care au fost atât de costisitoare și greu de găsit", a spus Cheng, într-un comunicat.

Nu este nevoie de o frică în plus

„Unele grupuri dezavantajate au fost nevoite să folosească aceeași mască se mai multe ori. Sper că inițiativa va oferi conveniență și susținere pentru cei care au nevoie, încât să nu trăiască cu frică din cauza stocurilor limitate de măști", se mai arată în comunicat.

Cheng este directul executiv al companiei imobiliare New World Development, dar și un cunoscut colecționar de artă care este responsabil de popularizarea multor artiști chinezi.

Anul trecut, chinezul a deschis „K11 Musea", un mall de cumpărături în Hong Kong care se diferențiază prin arhitectura impunătoare și prin arta dinăuntrul său. Forbes estimează averea totală a familiei sale la 19 miliarde de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel