10 simptome ale deficienței de potasiu. Cauze și riscuri
Data publicării:
Autor: Georgiana Ioniță
WhatsApp
Potasiul este un mineral și electrolit important. Deficiența de potasiu vă poate pune viața în pericol și necesită îngrijiri medicale imediate.

Deficiența de potasiu este rezultatul hipokalemiei - termenul medical pentru nivelurile de potasiu din sânge care sunt sub valori normale. Nivelurile normale de potasiu din sânge sunt de obicei între 3,6 și 5,2 milimetri pe litru (mmol / L). Un nivel de potasiu foarte scăzut (sub 2,5 mmol / L) poate pune viața în pericol și necesită îngrijiri medicale imediate, notează University Health News.

Simptomele deficienței de potasiu sunt adesea ușoare, dar pot include următoarele:

Oboseală
Crampe musculare
Slăbiciune
Paraliza intestinală, care poate duce la dureri abdominale
Balonare sau crampe abdominale
Constipație
Greață sau vărsături
Sete
Depresie sau confuzia
Complicațiile mai grave ale hipokalemiei pot include ritmuri cardiace anormale (aritmie).

Cauzele hipokalemiei și deficienței de potasiu

Există multiple cauze potențiale de potasiu scăzut. Cele mai frecvente cauze ale hipokalemiei implică pierderea de potasiu prin urină datorită medicamentelor prescrise de obicei pentru hipertensiune arterială sau boli de inimă. Astfel de medicamente precum pastilele solubile, diuretice sau, într-o măsură mai mică, unele antibiotice pot, crește frecvența urinătii. Vomitarea, diareea și transpirația excesivă pot duce, de asemenea, la o deficiență de potasiu. Acesta este motivul pentru care medicii, în timpul luptei cu un pacient cu gripă, vor prescrie adesea suplimentarea cu electroliți.

Alte cauze ale hipokalemiei includ deficitul de acid folic, precum și anumite afecțiuni medicale, inclusiv insuficiență cardiacă congestivă, boli renale cronice, cetoacidoză diabetică și aldosteronism primar. Factorii de stil de viață, cum ar fi consumul excesiv de alcool, sportul excesiv sau utilizarea excesivă laxativă (frecventă în tulburările de alimentație) sunt, de asemenea, asociate cu potasiu scăzut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel