11 funcții și instrumente WhatsApp mai puțin cunoscute de către utilizatori
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
11 funcții și instrumente WhatsApp mai puțin cunoscute de către utilizatori  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
11 funcții și instrumente WhatsApp mai puțin cunoscute de către utilizatori / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Aplicația WhatsApp a devenit cel mai utilizat serviciu de mesagerie instant din lume.

WhatApp, aplicația lansată în 2009, a reușit să devină cel mai utilizat serviciu de mesagerie instant din lume, având nu mai puțini de două miliarde de oameni conectați în 2020. De-a lungul timpului, aceasta a dezvoltat numeroase funcții și instrumente pentru ca utilizatorii să aibă o experiență îmbunătățită. Totuși, foarte puține persoane știu despre unele dintre acestea.

1. Schimbă formatul textului

Pentru a da o notă de originalitate mesajelor, poți folosi caractere aldine, cursive sau strikethrough adăugând înainte și după text: *bold*, _cursive_ și ~tăiat~.

2. Mesaje temporare

Mesajele de „autodistrugere” servesc la protejarea informațiilor valoroase pe măsură ce dispar după un anumit timp. Ca să utilizezi această funcție trebuie să atingi numele contactului din chat, să selectezi opțiunea „Mesaje” și să pornești comutatorul „Mesaje temporare”.

3. Evidențiază mesajele

Pentru a lăsa un mesaj la îndemână și a nu-l pierde în carea de conversații, poți folosi funcția „Evidențiați mesajele”. Acestea vor fi marcate cu o stea în momentul în care apeși pe ele și îți vor apărea la favorite pentru a le localiza.

4. Află ora la care ți-a citit mesajul

Tot ce trebuie să faci este să apeși pe mesaj și să glisezi degetul spre stânga. Totodată, poți selecta opțiunea Info din mediul cu trei puncta. Vei vedea la ce oră a fost trimis, primit și citit un mesaj în ambele cazuri.

5. Cum faci să nu ți se mai salveze conținutul media în telefon

În cazul în care te-ai săturat ca memoria telefonului tău mobil să fie încărcată de fotografiile și videoclipurile pe care ți le trimit prietenii, le poți împiedica să fie descărcate automat din WhatsApp.

6. Cum faci să dispară ultima conexiune WhatsApp

Dacă nu îți dorești ca oamenii să vadă când ai fost ultima dată active pe WhatApp, poți face ultima conexiune să dispară. Trebuie să deschizi mediul Setări, să selectezi Cont și apoi Confidențialitate, pentru a dezactiva Ultimul văzut. În plus, poți alege dintre toate persoanele de contact sau poți selecta doar anumiți utilizatori.

7. Cum marchezi o conversație ca „necitită”

Pentru a marca o conversație necitită, trebuie să dai click pe chat timp de câteva secunde și să selectezi opțiunea „Marcați ca necitit”. Conversația va arăta ca atunci când primești un mesaj nou.

8. Află contactul preferat

Vei putea afla cu ce persoane de contact interacționezi cel mai mult. În plus, îți vei putea gestiona stocarea interne. Trebuie doar să accesezi Setări, apoi Stocare date și mai apoi Utilizare stocare.

9. Ascultă conținutul audio înainte de a-l trimite

Poți asculta conținutul audio înainte de a-l trimite, iar în cazul în care nu își face ceea ce ai înregistrat ai posibilitatea de a alege să nu trimiți fișierul respectiv. În momentul în care începi să înregistrezi sunetul și când dorești să îl oprești părăsește imediat aplicația în timp ce apeși butonul de înregistrare. Vei vedea că sunetul este menținut când reintroduci conversația și îl vei putea asculta, trimite sau șterge.

10. Notificări personalizate

Opțiunea aceasta este perfectă pentru a ști cu exactitate cine îți trimite mesaje WhatsApp datorită tonurilor personalizate. Mergi la chat-ul în cauză, să click pe numele acestuia și caută opțiunea „Ton personalizat” și o selectezi pe care îți place mai mult.

11. Fundaluri personalizate

Fiecare contact al tău, fiecare chat, poate avea un fundal personalizat. Ai posibilitatea de a alege o imagine din galeria foto personalizată, cât și din galeria WhatsApp. Trebuie doar să accesezi meniul Setări, apoi la Chaturi și să selectezi opțiunea Imagine de fundal. Vezi găsi toate imaginile disponibile și poți regla totodată și luminozitatea ecranului, precizează BizBrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel