Președintele LaLiga promite fotbal ZILNIC. Data de revenire a campionatului Spaniei
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 11 mai, 16:14 | Fotbal

Foto: Agerpres

Președintele LaLiga, Javier Tebas, a vorbit despre revenirea primei ligi spaniole, conform BBC Sport.

Președintele LaLiga, Javier Tebas, a vorbit despre revenirea primei ligi spaniole, conform BBC Sport, explicând că testele de coronavirus vor însemna că riscul de transmisie a virusului în timpul meciurilor va fi „practic zero".

Liga a transmis sâmbătă că cinci jucători au fost depistați pozitiv cu coronavirus în primele două divizii de fotbal ale Spaniei. Organizația a început să testeze jucătorii săptămâna trecută.

12 iunie 2020

 

„Mi-ar plăcea ca data de revenire să fie pe 12 iunie", a spus Tebas. „Însă, trebuie să fim atenți. Va depinde de mulți factori precum un potențial risc de creștere a infecțiilor, factori ce nu depind de fotbal ci de societatea spaniolă".

„Riscul din timpul meciurilor va fi zero sau practic zero, fiindcă jucătorii vor fi testați – marja de eroare este de doar 5%, iar testele au loc cu 24 de ore înainte", a explicat șeful ligii.

Reluarea simultană a competițiilor

 

Tebas a adăugat că primele două ligi de fotbal din Spania s-ar relua simultan, iar aceste competiții domestice ar trebui să se termine până pe 31 iulie, ținând cont că întrecerile europene se vor termina în august.

Spaniolul a spus că alternativele de transmisie „interesante și inovatoare" vor fi utilizate pentru că oamenii nu vor putea participa la meciuri. În plus, „va fi fotbal în fiecare zi" odată ce liga revine.

Te-ar putea interesa și ....
Fotbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri