12 persoane au murit la metroul inundat din China / VIDEO
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ metrou China / Imagine de Andy Leung de la Pixabay
Foto ilustrativ metrou China / Imagine de Andy Leung de la Pixabay
12 persoane și-au pierdut viața după ce rețeaua de metrou din Zhengzhou, China, a fost inundată.

12 persoane au murit după ce precipitații record au inundat rețeaua de metrou din Zhengzhou, China. Totodată, 500 de oameni blocați în tuneluri și garnituri au fost salvați, scrie BBC

Imaginile postate pe rețelele de socializare surprind călătorii din metrou în timp ce abia reușesc să-și țină capul deasupra apei. 

Oamenii salvați au povestit cum apa a pătruns prin uși, crescând ușor până la 'glezne, apoi până la genunchi și în final până la gât'. 'Toți cei care am putut, ne-am urcat pe scaunele metroului', a scris o femeie pe rețeaua chineză Weibo.

În altă parte din a orașului, autoritățile au intervenit pentru salvarea copiilor de la o grădiniță inundată.

Ploile din ultimele zile au provocat pagube uriașe și au dus la evacuarea a aproximativ 200.000 de oameni.

În total, 25 de persoane au murit în provincia Henan și alte șapte sunt date dispărute. Președintele Xi Jinping a declarat miercuri că sunt „pierderi semnificative de vieți omenești și daune materiale”.

Câteva din clipurile care arată situația tragică din China:

VEZI ȘI: Două baraje din nordul Chinei, rupte în urma ploilor violente

Inundațiile din România. 36 localități afectate, persoane izolate, pagube însemnate

Apele au făcut din nou ravagii și în mai multe localități din țară. Pompierii au intervenit cu forțe sporite în sprijinul populației afectate. 

În ultima zi, ploile abundente au produs efecte în 36 localități din 15 județe (AB, AG, BT, BV, CJ, CS, CV, DB, HD, NT, OT, PH, SB, TL și TM), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 19 case, 7 anexe gospodărești, 56 curți, 70 beciuri/subsoluri.

De asemenea, pompierii au acționat și pentru degajarea a 13 copaci căzuți pe carosabil, fiind afectate 3 autoturisme. 

Situații gestionate în cursul zilei de ieri:

În localitatea Rucăr, 20 de persoane cazate la o pensiune au fost temporar izolate din cauza unei viituri, acestea nu au prezentat probleme medicale.

O altă misiune care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor a avut loc în localitatea Lerești, unde din cauza unei viituri, accesul către Cabana Voinea a fost temporar blocat, fiind evacuate 60 de persoane care se aflau în proximitatea răului, fără a necesita îngrijiri medicale.

În Campingul Zănoaga (DB), din cauza unei viituri produse în cursul nopții, 25 de persoane au fost temporar blocate cu rulotele/autoturismele în camping. Apele s-au retras, ulterior persoanele au părăsit locația. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel