13 cetăţeni străini, între care și doi copii, au fost salvaţi din apele fluviului Dunărea
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto Poliția de Frontieră
Foto Poliția de Frontieră
13 cetățeni străini, între care și doi copii de 2 și 6 ani, au fost salvați de polițiștii de frontieră din apele fluviului Dunărea. Ei se aflau în pericol de înec. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au depistat treisprezece cetăţeni străini, care au traversat fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile pentru a intra ilegal în România din Serbia, anunță Poliția de Frontieră printr-un comunicat de presă.

În data de 08.05.2021, în jurul orei 05.30, o patrulă a polițiștilor de frontieră de la  Sectorul Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – județul Mehedinți, pe timpul desfășurării misiunii de supraveghere, a observat pe direcția km. flv. 893 o ambarcațiune pneumatică cu treisprezece persoane, care se îndrepta din Serbia spre malul românesc al Dunării. Imediat, echipajul naval de pe una din ambarcațiunile Poliției de Frontieră a intervenit pentru a intercepta barca respectivă. 

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile (cod galben de vânt puternic, valuri mari) cei treisprezece cetățeni afro-asiatici se aflau în pericol de înec. Din acel moment polițiștii de frontieră au demarat o acțiune de salvare a persoanelor, acestea fiind aduse în siguranță la mal.

Întrucât una dintre persoane acuza o stare de rău, a fost solicitat serviciul de ambulanță, aceasta fiind transportată la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în prezent starea ei fiind stabilă.

În cadrul primelor verificări, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Afganistan, Iran și Siria unsprezece adulți, cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani şi doi minori, în vârstă de 2 şi 6 ani, care au părăsit teritoriul Serbiei încercând să treacă fraudulos în România peste fluviul Dunărea, cu ajutorul unei ambarcațiuni gonflabile.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun, precizează comunicatul.

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore

Un alt comunicat al Poliției de Frontieră de duminică arată că ieri, în data 08.05.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 88.000 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 29.600 mijloace de transport (dintre care 11.000 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 45.000 persoane cu 14.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 43.000 persoane cu 14.700 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 34.100 de persoane şi 15.400 de mijloace de transport (5.200 automarfare), din care pe sensul de ieșire în ţară au fost aproximativ 19.500 de persoane cu 8.000 mijloace de transport.

În  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat:

22 fapte ilegale (9 infracţiuni şi 13 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la aproximativ 8.555 lei.

Nu s-a permis intrarea în ţară pentru un număr de 57 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea din țară pentru un număr de 6 cetăţeni români din diferite motive legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel