14 septembrie 2020, data când începe școala. Profesoara Tunegaru: Pentru Guvern pandemia pare că s-a încheiat
Autor: Anca Murgoci pe 05 aug, 19:56 | Educatie

Cristina Tunegaru, profesoară de limba română, a avut o reacție după ce Klaus Iohannis a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie 2020.

”După lupte seculare, avem o decizie. Vestea bună e că școala se deschide și nu continuăm cu improvizații online. Vestea mai puțin bună e că s-a renunțat practic la măsurile de distanțare fizică. Continuăm cu clase suprapopulate, de peste 36 de copii, în scenariul verde. Nici profesori nu angajăm, școlile trebuie să se descurce cu resursa umană puțină.

Ca să treacă din scenariul verde în cel galben - unde se impun asemenea măsuri - o localitate mare cum e Timișoara trebuie să aibă peste 350 de cazuri noi în fiecare zi timp de două săptămâni. Iar în București ar trebui să fie aproape 2000 de cazuri, mai multe decât au fost vreodată în toată țara.

Doar localitățile foarte mici vor putea depăși aceste praguri. Iar în localitățile mari am putea avea focare în care să fie infectate școli întregi - copiii și familiile lor - și pragurile tot nu vor fi atinse. Pentru Guvern pandemia pare că s-a încheiat. Să sperăm că au dreptate”, a scris Cristina Tunegari pe Facebook.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri