19 agenţi de poliţie, condamnaţi definitiv pentru luare de mită
Autor: Alexandru Ichim pe 14 ian, 17:11 | Social

Polițiști

O instanță de judecată a condamnat definitiv 19 agenți de poliție. Ei erau cercetați pentru luare de mită. 

Curtea de Apel Galaţi a hotărât condamnarea definitivă a 19 agenţi de poliţie dintr-un număr de 22 trimişi în judecată, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila - Biroul Rutier, Serviciul Rutier şi Biroul Ordine Publică.

Majoritatea au primit 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Totodată, ca pedeapsă complementară, instanţa a dispus interzicerea mai multor drepturi ale inculpaţilor printre care şi acela de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-au folosit pentru săvârşirea infracţiunii, precum şi obligativitatea de a presta şi muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Acuzați de luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual

 

În fapt, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului General au efectuat cercetări în urma cărora, la data de 25 mai 2015, s-a dispus trimiterea în judecată a unui număr de 22 agenţi de poliţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 17 ianuarie - 21 aprilie 2015 (aproximativ 3 luni). grupul format din cei 22 de poliţişti a săvârşit un total de 127 de acte materiale şi 4 situaţii de complicitate, Complexitatea cazului rezidă în caracterul de fenomen al comportamentului agenţilor de poliţie, aceştia obţinând sume de bani de la conducătorii auto care încălcau regulile privind circulaţia pe drumurile publice, în mod constant şi prin moduri de operare similare.

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri