De ce unii oameni nu se îngrașă oricât ar mânca. Au descoperit experții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Un singur procent al populației globale beneficiază de o presupusă „genă a subțirimii", se arată într-un studiu.

Un singur procent al populației globale beneficiază de o presupusă „genă a subțirimii", se arată într-un studiu, conform Daily Mail.

Oamenii de știință au studiat mii de profiluri genetice ale persoanelor și au descoperit că aproximativ 1% dintre acestea duceau lipsă de așa-numita genă „ALK". Subiecții fără această caracteristică sunt astfel în mod natural mai slabi decât alți adulți sănătoși, sugerând că există o legătură dintre greutatea lor și lipsa genei ALK.

Testarea teoriei

Cercetătorii au testat apoi teoria pe cobai și muște, descoperind că „oprirea" acestei gene le-a permis viețuitoarelor să rămână subțiri chiar și după ce au avut o dietă plină de zahăr și de grăsimi.

Autorul studiului, Josef Penninger de la Universitatea din British Columbia, Canada, a spus că stingerea genei ALK ar putea fi într-o zi tratamentul de bază pentru tratarea obezității. Profesorul a explicat că toată lumea cunoaște pe cineva care poate mânca oricât dorește și nu se îngrașă.

Mănâncă oricât doresc și nu se îngrașă. Probabil nu au această genă

„Ei pot mânca orice vor ei și rămân sănătoși din punct de vedere metabolic. Ei mănânc o grămadă, nu fac genuflexiuni toată ziua, însă pur și simplu nu se îngrașă", a transmis prof. Penninger. „Toată lumea studiază obezitatea și genetica obezității. Noi ne-am propus să schimbăm puțin și să începem un nou câmp de cercetare. Haideți să studiem subțirimea".

Proteina ALK a fost în centrul atenției cercetătorilor de mai mulți ani deja, iar unele medicamente sunt produse deja în baza sa. Motivul atenției este mutația frecventă a unor mai multe forme de cancer, devenind cunoscută drept un „oncogen" care accelerează dezvoltarea tumorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel