27.000 de elevi revin la școală cu prezență fizică! Cîmpeanu, anunț în premieră la DC News TV
Autor: Andrada Oana pe 22 apr, 12:24 | Educatie
Exclusiv

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, invitatul de astăzi al lui Răzvan Dumitrescu la „Ce se întâmplă?”, a făcut un anunț în premieră la DCNewsTV privind elevii din școlile speciale. 

Invitat la „Ce se întâmplă?” de la DCNewsTV, ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat că „astăzi, la orele 16:00, vom avea un comitet interministerial pentru revenirea la normalitate. Propunerile pe care le voi face în calitate de ministru al Educației, vor fi mai multe.”

„Printre aceste propuneri, vă pot anunța în premieră, vom reveni la solicitarea de analiză a oportunității unui Ordin comun între ministrul Educației și ministrul Sănătății pentru ca cei 27.000 de elevi din învățământul special să revină la școală cu prezență fizică.”, a anunțat Sorin Cîmpeanu.

Ministru a precizat că „argumentele sunt multiple, dar cel esențial este acela conform căruia elevii din școlile speciale nu pot derula procesul educațional online. Este vorba de elevi care au dificultăți de a rămâne 2-3 minute pe loc. Sunt și elevi cu autism care necesită o atenție cu totul specială, care nu poate fi oferită în online.”

Cîmpeanu a mai adăugat că distanțarea fizică va putea fi asigurată fără probleme, dat fiind faptul că „sunt clase cu dimensiuni reduse, de patru-șase-opt elevi.”

„Actul educațional are o eficiență aproape de 0 dacă nu este făcut de specialiști, așa cum trebuie, în aceste situații.”, a menționat el.

Ministrul Educației a punctat că vrea revenirea la unitățile de învățământ a elevilor din școlile speciale, indiferent de scenarii. 

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri