270 de persoane, evacuate din calea inundaţiilor la Uricani, Lupeni şi Aninoasa
Autor: Alexandru Ichim pe 26 iun, 11:13 | Social

Foto cu caracter ilustrativ. ARHIVĂ. Foto: ISU Covasna

Pompierii au intervenit pentru evacuarea a sute de oameni din calea apelor. 

Un număr de 270 de persoane din Lupeni, Uricani şi Aninoasa au fost evacuate, vineri, din calea inundaţiilor care s-au produs în cursul dimineţii în zona Valea de Brazi-Câmpu lui Neag, din Valea Jiului, oamenii fiind dirijaţi spre şcoala generală 2 din localitatea Bărbăteni, potrivit datelor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, scrie Agerpres. 

Școli pregătite pentru sinistrați 

 

Alte două şcoli generale au fost pregătite ca puncte de evacuare în localităţile Iscroni şi Aninoasa."În urma precipitaţiilor înregistrate în această noapte în zona Valea de Brazi şi Câmpul lui Neag, cotele apelor Jiului de Vest au crescut alarmant, depăşind cota de inundaţie. Cantitatea de precipitaţii care a căzut în timpul nopţii a fost de aproximativ 174 de litri pe metrul pătrat, în numai patru ore", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Cristian Morar.

Din cauza apelor, DN 66A este inundat şi rupt în zona Câmpu lui Neag

În plus, s-a dispus măsura restricţionării circulaţiei rutiere de către echipajele poliţiei rutiere în Defileul Jiului şi zonele adiacente, din cauza aluviunilor şi copacilor care vin din amonte şi rup poduri şi podeţe.

Te-ar putea interesa și ....
Social Vezi toate articolele
Crossuri parteneri