360 mil. vizualizări cu o mare PĂCĂLEALĂ. Cum cresc trandafirii cu un cartof și cu miere
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Navigarea pe Internet are propriile avantaje și dezavantaje.

Navigarea pe Internet are propriile avantaje și dezavantaje. Atunci când ne uităm pe Facebook, inevitabil vedem trucuri neștiute și rețete ușoare, chiar sub formă de videoclipuri. Mai apoi, când un lucru ni se pare extraordinar, suntem tentați să îl încercăm. Dar, dacă este fals, irosim timpul și banii, precum în exemplu de mai jos.

Trandafirul înfipt în cartof

 (w670)

Cu toții ne-am dori o casă plină cu flori, mai ales când putem obține o tufă de trandafiri dintr-un singur firicel. Începutul videoclipului de mai jos prezintă cum, dacă înmuiem o tulpină de trandafir în miere, o înfigem într-un cartof, o plantăm și îi tăiem floarea și frunzele, vom avea o tufă de trandafiri în câteva momente, zile sau luni de zile (nu este specificat).

După cum ați văzut și dumneavoastră, totul este estetic, rapid, fără prea multe explicații, așa că trebuie să funcționeze.

Nu tot ce zboară se mănâncă

 (w670)

Așa cum ați ghicit dacă ați ajuns până aici, metoda nu funcționează. Cel mai ușor mod de a investiga o astfel de problemă este o simplă căutare pe Google, folosind, de preferat în engleză, cuvinte cheie: „rose in potato and honey".

Primul videoclip, pe care îl puteți urmări mai jos, arată cum acest mit este demontat după un experiment de două luni. Cartoful va putrezi, iar tulpina se va usca, indiferent de cât timp și bani irosim încercând.

Producătorii au obținut efectul dorit și 360 mil. vizualizări

 (w670)

În primul rând, videoclipul trebuie să fie filmat bine, să aibă dimensiuni favorabile pentru toate dispozitivele și să aibă 3 minute. Mai apoi, acesta trebuie să fie cât mai fragmentat, pentru a menține atenția urmăritorilor, care vor să vadă rapid cum se procedează.

Bineînțeles, este simplu de înțeles, cu puțină gândire, cum „tufa" de trandafiri a crescut în câteva cadre: imaginile sunt redate de la coadă la cap, în același timp fiind tăiată câte o părticică.

Cel mai bine este să fim sceptici cu tot ceea ce vedem pe Internet: de la rețete și leacuri minune, la știri și articole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel