5 CRITERII pe care ar trebui să le ÎNDEPLINEASCĂ o țară înainte de RELAXAREA restricțiilor. Anglia, în lista "AȘA NU"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Foto: Agerpres / Poză cu caracter ilustrativ.
Înainte de relaxarea restricțiilor, țările ar trebui să îndeplinească cinci criterii, spune un nou studiu.

Țările nu ar trebui să reducă restricțiile impuse pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19 până când nu îndeplinesc cinci criterii, iar multe națiuni nu sunt nici măcar pe aproape, se arată într-un studiu publicat în jurnalul medical The Lancet, transmite CNN.

Cercetarea, publicată joi, susține că pentru relaxarea măsurilor Covid-19 țările ar trebui să îndeplinească mai multe condiții: ​​cunoașterea nivelului de infecție, implicarea comunității, capacitate adecvată de sănătate publică, capacitate adecvată a sistemului de sănătate și a controalelor la frontieră.

Autorii au analizat nouă țări cu venituri ridicate care au început să relaxeze restricțiile: Hong Kong, Japonia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Germania, Norvegia, Spania și Marea Britanie. Au descoperit că multe guverne nu au reușit să îndeplinească criteriile necesare pentru a evita noi valuri de infecție, așa cum s-a văzut în Spania, Germania și Marea Britanie.

"Dovezile sunt clare. Dacă asistăm la o reapariție a bolilor, a numărului de cazuri, atunci acestea s-au deschis prea devreme, este un fel de axiomă", a spus co-autorul Martin McKee, profesor de sănătate publică europeană la London School of Hygiene și Medicină tropicală.

Țările care nu fac față pandemiei

De asemenea, studiul a constatat că este necesar un sistem eficient de găsire, testare, urmărire, izolare a pacienților infectați, dar și suport pentru redeschiderea în siguranță.

"Nicio țară nu o face perfect, de fapt... Anglia o face deosebit de rău. Nici Spania și Franța nu se descurcă teribil de bine", a spus McKee.

Autorii lucrării au spus că țările ar trebui să bazeze deciziile cu privire la reducerea restricțiilor pe o combinație de epidemiologie și consecințele sociale și economice ale restricțiilor. Indiferent de strategia aleasă, guvernele ar trebui să fie explicite cu privire la obiectivele lor și transparente în luarea deciziilor, iar măsurile luate ar trebui să facă parte dintr-o strategie generală clară, lucru care nu se întâmplă mereu, mai spun autorii studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel