Studenții: Avem șase NEVOI de modificare a REZIDENȚIATULUI la farmacie
Autor: Andrei Itu pe 22 mai 2020 / 08:27 | Sanatate

Alianța Studenților din Domeniul Sănătății compusă din FSMDR - Federația Studenților la Medicină Dentară din România (FSMDR), FASMR - Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) și FASFR - Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) a desfășurat o consultare publică a studenților și rezidenților din cele trei profesii.

'În urma centralizării răspunsurilor studenților și rezidenților farmaciști, Federația Asociațiilor Studenților Farmacişti din România (FASFR) publică cele 6 mari nevoi comune referitoare la rezidențiat.

Părerile exprimate scot în evidență necesitatea reevaluării și actualizării bibliografiei Examenului de Rezidențiat, fiind considerată neactualizată și neconformă cu realitatea exercitării profesiei de farmacist la nivel de standarde europene.

O importanță fundamentală în prezent o are elaborarea curriculelor pentru specialitățile Farmacie generală și Industrie farmaceutică și Cosmetică.

În concluzie, accentuăm necesitatea și importanța formării profesionale de calitate a viitorilor și singurilor specialiști în domeniul medicamentului prin acordarea unei atenții sporite de către autoritățile statului și decidenții implicați în formularea curriculelor și metodologiilor pentru Programul de Rezidențiat', potrivit unui comunicat de presă al FASFR.

 

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri