A cumpărat un bol de la un târg de vechituri... pe care la vândut cu 720.000 de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay, imagine cu rol ilustrativ
Pixabay, imagine cu rol ilustrativ
Un bol ceramic achiziționat de la un târg de vechituri s-a dovedit a fi mai valoros decât se credea: a fost vândut cu 720.000 de dolari.

Un bol achiziţionat de la un târg de vechituri a fost vândut cu peste 720.000 de dolari în cadrul unei licitaţii la New York, după ce s-a dovedit că acesta datează de fapt din timpul dinastiei Ming, a anunţat miercuri casa Sotheby's, citată de dpa, informează Agerpres. 

Micul bol de porţelan, decorat cu motive florale de culoare albastră, a fost realizat în perioada Yongle a dinastiei Ming (1368-1644) şi cumpărat la un yard sale în Connecticut anul trecut pentru suma de 35 de dolari, a detaliat casa de licitaţii.

Obiectul, a cărui valoare înainte de licitaţie fusese estimată la 300.000-500.000 de dolari, a fost vândut pentru 721.800 de dolari. Identităţile vânzătorului şi cumpărătorului nu au fost dezvăluite. Potrivit experţilor, acest bol "excepţional şi rar" a fost realizat la începutul anilor 1400. Doar alte şase boluri de acest tip sunt cunoscute, majoritatea aflându-se în muzee renumite, precum British Museum din Londra. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel