A doua sesiune de admitere la Politehnica din București: 2659 locuri în 15 facultăți
Autor: DCNews Team pe 19 iul, 07:54 | Educatie

Peste 95 la sută dintre absolvenții Politehnicii își găsesc imediat după terminarea studiilor loc de muncă

Peste 3.000 de absolvenți de liceu intră în a doua sesiune de admitere în Universitatea Politehnica din Bucureşti. Rata de angajare a studenților după absolvire este de 95%, potrivit rectorului Politehnicii, Mihnea Costoiu.

Universitatea Politehnica din București va organiza în data de 19 iulie, 2021, începând cu ora 10:00, a doua sesiune de admitere la studiile universitare de licență pentru toate cele 15 facultăți ale sale. Pentru această a doua etapă, care se va desfășura sub forma unui examen scris, s-au înscris peste 3.000 de candidați. Aceștia vor concura pentru ocuparea celor 2.659 de locuri rămase după prima sesiune dintr-un total de  5.850 de locuri, dintre care 990 de locuri cu taxă.

“Ca în fiecare an, va fi una dintre cele mai competitive admiteri, pentru că este cea mai mare universitate cu profil tehnic din țară. Inginera este un domeniu extrem de actual și în continuă dezvoltare. Rata noastră de angajare după absolvire este de peste 95%. Iar educația de calitate este doar unul dintre factorii acestui succes. Poate mai mult decât orice, la UPB construim comunități, rețele profesionale și incubatoare antreprenoriale prin care să putem lansa profesioniști și startup-uri către succes. Îi invităm pe cei mai buni să vină în cel mai mare campus studențesc din România”, a declarat Mihnea Costoiu, Rector al Universității.

Pentru examenul de admitere în ciclul de studii universitare de licenţă, în anul universitar 2020-2021, Universitatea Politehnica din Bucureşti a inițiat o procedură bazată pe două sesiuni de concurs. Prima sesiune s-a derulat în perioada 5 aprilie – 22 iunie 2021 și s-a axat pe înscrierea și admiterea pe bază de dosar pentru elevii/absolvenții de liceu care au participat de-a lungul studiilor preuniversitare la olimpiade naționale și internaționale, la diferite alte concursuri de top, precum și pentru cei care au înregistrat medii generale foarte bune.

În ceea ce privește a doua sesiune ce vizează admiterea la studiile de licență, etapă prevăzută cu examen scris de tip grilă,  candidații vor avea la dispoziție trei ore (cumulat pentru ambele probe), începând cu ora 10:00,  pentru a-și valorifica cunoștințele dobândite la disciplinele alese pentru probele de concurs P1 și P2. Accesul candidaților în campus se va face începând cu ora 08:00  iar în sălile de concurs începând cu ora 09:00.

Evaluarea performanțelor candidaților care participă la Sesiunea II și ierarhizarea lor în vederea admiterii se face în proporție de 80% pe baza acestor probe scrise și 20% pe baza rezultatelor obținute la Examenul național de Bacalaureat.

Precizăm faptul că derularea examenului de admitere ce va fi organizat mâine în Campusul universitar al UPB se va face sub rigorile tuturor măsurilor de protecție impuse de pandemia de COVID-19.

 

Facilităţi acordate candidaţilor UPB

 

În prezent, prin cele 15 facultăţi ale sale, Politehnica din Bucureşti şcolarizează un număr de peste 30.000 de studenţi, dintre care 5.850 vor  accede în vara acestui an, pentru prima oară, pe treptele universităţii.

În ceea ce priveşte taxa de înscriere în examen, în valoare de 125 de lei, vor fi scutiţi de la plata acesteia candidaţii orfani de ambii părinţi, cei proveniţi de la casele de copii, copiii eroilor martiri sau ai răniţilor în Revoluţia din 1989, copiii salariaţilor UPB sau cei ai personalului didactic auxiliar.

De asemenea, candidaţii care au o situaţie materială precară, în special cei proveniţi din mediul rural, pot fi scutiţi de la plata acestei taxe, în urma unei solicitări adresate Universității.  Mai multe informații despre etapa a II-a de admitere  pot fi găsite accesând site-ul dedicat  - http://admitere.upb.ro

 

            

 

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri