A fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat - Document, 10 iunie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com
CNSU a adoptat HOTĂRÂREA nr. 39 din 10.06.2021 privind aprobarea clasificării țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, precum și pentru propunerea de scoatere de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, în vederea operaționalizării unor centre de vaccinare

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 - Se aprobă clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre.

Art.2 - Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a patru construcții ușoare din elemente modulate, două pentru operaționalizarea unui centru mobil de vaccinare împotriva COVID-19 la Piața Obor, respectiv alte două pentru operaționalizarea unor centre de vaccinare în zonele punctelor de trecere a frontierei de pe teritoriul județului Suceava.

Art.3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine
și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Documentul poate fi studiat aici. 

Coronavirus. 133 de noi cazuri și 24 decese în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 133 de cazuri noi de infectare cu coronavirus și 24 de decese. GCS anunță alte 124 decese înregistrate în lunile anterioare.

Până astăzi, 10 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.427 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.043.604 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 133 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 54 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 31.531 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 09.06.2021 (10:00) – 10.06.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 148 de decese (80 bărbați și 68 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

124 dintre aceste decese sunt anterioare intervalului mai sus menționat și au fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel