A murit japonezul de 112 ani, recunoscut drept cel mai vârstnic bărbat din lume
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Cel mai bătrân om din lume, un japonez în vârstă de 112 ani, a decedat. 

Japonezul în vârstă de 112 de ani recunoscut de Guinness World Records drept cel mai vârstnic bărbat din lume a murit, informează agenţia DPA, citând mass-media localem scrie Agerpres. 

Chitetsu Watanabe, rezident al oraşului Joetsu din centrul Japoniei, a încetat din viaţă duminică, a informat agenţia de presă Kyodo.

Născut pe 5 martie 1907, Watanabe trăia într-un centru de îngrijire şi fusese recunoscut de către Guinness World Records drept cel mai vârstnic bărbat din lume pe 12 februarie.

Secretul longevității

Nu mă enervez şi am mereu zâmbetul pe buze, declarase el pentru presa locală anul trecut, când a fost întrebat despre secretul longevităţii sale.

După ce a absolvit o şcoală de studii agronomice, Watanabe s-a mutat în Taiwan, unde a lucrat pentru o companie japoneză care se ocupa cu producţia zahărului. A luptat în armata japoneză în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, apoi s-a întors în Niigata, oraşul său natal, unde a lucrat ca funcţionar public până la pensionare.

Zeci de nepoți și strănepoți 

Bărbatul în vârstă de 112 ani avea cinci copii, 12 nepoţi, 16 strănepoţi şi un stră-strănepot, potrivit Kyodo News.

Cea mai vârstnică persoană din lume, Kane Tanaka, trăieşte tot în Japonia. Ea a împlinit vârsta de 117 ani în luna ianuarie, aminteşte DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel