A murit pilotul de Formula 1 Carlos Reutemann
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
A murit pilotul de Formula 1 Carlos Reutemann / Foto: Pixabay
A murit pilotul de Formula 1 Carlos Reutemann / Foto: Pixabay
A încetat din viaţă fostul pilot de Formula 1 Carlos Reutemann.

Fostul pilot argentinian Carlos Reutemann, vicecampion mondial de Formula 1 în 1982, a decedat miercuri la Rosario, la vârsta de 79 de ani, din cauza unei patologii digestive, a anunţat fiica acestuia pe reţelele de socializare, citate de AFP.

"Tata a plecat în pace şi cu demnitate după ce a luptat ca un campion, cu un suflet nobil şi valoros care l-au însoţit până la final.", a scris Cora Reutemann.

Senatul argentinian, moment de reculegere



Senatul argentinian a întrerupt şedinţa sa plenară de miercuri pentru a aduce un omagiu celui dispărut, păstrând un moment de reculegere, relatează Agerpres. 

Carlos Reutemann se afla internat într-un sanatoriu din provincia Santa Fe, din cauza unor hemoragii digestive, iar starea sa de sănătate era "foarte rea", conform apropiaţilor săi.

Reutemann, în vârstă de 79 ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale în Statele Unite, în decembrie 2016, pentru o afecţiune biliară, iar la începutul lunii mai a fost internat la terapie intensivă pentru sângerări digestive.

Cine a fost Carlos Reutemann



Fost pilot al echipelor Brabham, Ferrari, Lotus şi Williams, Carlos Alberto "Lole" Reutemann a concurat în Formula 1 între 1972 şi 1982. În 1981, argentinianul a fost vicecampion mondial, cu 49 de puncte, unul mai puţin decât brazilianul Nelson Piquet. În acel sezon, el a câştigat două curse, clasându-se de alte cinci ori pe podium.

După retragerea din Marele Circ, Carlos Reutemann a mai concurat o perioadă în cursele de raliuri, iar apoi a intrat în politică, fiind ales guvernator al provinciei Santa Fe, funcţie pe care a ocupat-o între 1991 şi 1995. La sfârşitul mandatului, fostul pilot a fost ales senator naţional, dar în 1999 a demisionat după ce a fost ales din nou guvernator (1999-2003).

În 2003, Reutemann s-a întors în Senatul argentinian, pe care nu l-a mai părăsit de atunci. Mandatul său de senator din partea provinciei Santa Fe urma să se încheie în câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel