A murit pilotul de Formula 1 Carlos Reutemann
Autor: Doinița Manic pe 08 iul, 08:56 | Alte sporturi

A murit pilotul de Formula 1 Carlos Reutemann / Foto: Pixabay

A încetat din viaţă fostul pilot de Formula 1 Carlos Reutemann.

Fostul pilot argentinian Carlos Reutemann, vicecampion mondial de Formula 1 în 1982, a decedat miercuri la Rosario, la vârsta de 79 de ani, din cauza unei patologii digestive, a anunţat fiica acestuia pe reţelele de socializare, citate de AFP."Tata a plecat în pace şi cu demnitate după ce a luptat ca un campion, cu un suflet nobil şi valoros care l-au însoţit până la final.", a scris Cora Reutemann.

 

Senatul argentinian, moment de reculegere

Senatul argentinian a întrerupt şedinţa sa plenară de miercuri pentru a aduce un omagiu celui dispărut, păstrând un moment de reculegere, relatează Agerpres. Carlos Reutemann se afla internat într-un sanatoriu din provincia Santa Fe, din cauza unor hemoragii digestive, iar starea sa de sănătate era "foarte rea", conform apropiaţilor săi.Reutemann, în vârstă de 79 ani, a fost supus unei intervenţii chirurgicale în Statele Unite, în decembrie 2016, pentru o afecţiune biliară, iar la începutul lunii mai a fost internat la terapie intensivă pentru sângerări digestive.

 

Cine a fost Carlos Reutemann

Fost pilot al echipelor Brabham, Ferrari, Lotus şi Williams, Carlos Alberto "Lole" Reutemann a concurat în Formula 1 între 1972 şi 1982. În 1981, argentinianul a fost vicecampion mondial, cu 49 de puncte, unul mai puţin decât brazilianul Nelson Piquet. În acel sezon, el a câştigat două curse, clasându-se de alte cinci ori pe podium.După retragerea din Marele Circ, Carlos Reutemann a mai concurat o perioadă în cursele de raliuri, iar apoi a intrat în politică, fiind ales guvernator al provinciei Santa Fe, funcţie pe care a ocupat-o între 1991 şi 1995. La sfârşitul mandatului, fostul pilot a fost ales senator naţional, dar în 1999 a demisionat după ce a fost ales din nou guvernator (1999-2003).În 2003, Reutemann s-a întors în Senatul argentinian, pe care nu l-a mai părăsit de atunci. Mandatul său de senator din partea provinciei Santa Fe urma să se încheie în câteva luni.

Alte sporturi Vezi toate articolele
Crossuri parteneri