A refuzat Astrazeneca și a ajuns la terapie intensivă. Medicii din Olanda, imaginea cu care vor surprinde întreaga lume: Lăsați-ne să folosim vaccinurile! / foto
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
A refuzat Astrazeneca și a ajuns la terapie intensivă. Medicii din Olanda, imaginea cu care vor surprinde întreaga lume: Lăsați-ne să folosim vaccinurile! / foto
A refuzat Astrazeneca și a ajuns la terapie intensivă. Medicii din Olanda, imaginea cu care vor surprinde întreaga lume: Lăsați-ne să folosim vaccinurile! / foto
I s-a oferit șansa să se vaccineze cu AstraZeneca, dar a refuzat de teamă să nu ajungă să aibă probleme cu coagularea sângelui, așa cum citise pe Facebook. Acum se luptă pentru viața sa într-un spital din Olanda, cu ventilație asistată. Este povestea tragică a unui pacient Covid-19 pe care medicii din această țară o prezintă pentru a trage un semnal de alarmă.

Scrisoarea deschisă a medicilor olandezi, însoțită de o radiografie a plămânilor pacientului lor, se adresează ministrului Sănătății în funcție, Hugo de Jonge, într-o critică a suspendării utilizării Janssen, o filială Johnson & Johnson și limitele de vârstă impuse utilizării AstraZeneca.

"Primul pacient care refuzase vaccinul AstraZeneca a fost internat în spitalul nostru după toată agitația din presă. Am auzit regretul extraordinar în vocea lui și am văzut disperarea din ochii lui. Virusul l-a atacat, lucru care ar fi putut fi prevenit. Cu permisiunea dumneavoastră, vă împărtășim scanarea pulmonară. Nu este necesar să fiți specialist în plămâni pentru a recunoaște gradul devastării lor și nici nu trebuie să fiți epidemiolog pentru a explica riscurile nevaccinării", au avertizat medicii.

Olanda a oprit administrarea celor 80.000 de doze de Janssen, în așteptarea unei recomandări științifice din partea Agenției Europene a Medicamentului (EMA). Cât despre AstraZeneca, Olanda a decis ca vaccinul să fie utilizat numai la persoanelor cu vârsta peste 60 de ani.

După dezbaterile despre AstraZeneca și diferențele pe care țările europene le-au arătat cu privire la continuarea sau nu a vaccinării cu acest ser, 42% dintre cei peste 60 de ani care nu au fost încă vaccinați în Olanda au refuzat să primească vaccinul, potrivit un sondaj I&O comandat de televiziunea olandeză NOS.

Semnatarii scrisorii publicate, care sunt angajați ai centrului medical Zuyderland, din sud-estul Olandei, au avertizat că „riscul de vătămare gravă cauzat de Covid-19 este de zece ori mai mare pentru persoanele de 40 ani și de 70 de ori mai mare la acei de 60 de ani decât riscul de leziuni grave cauzate de tromboză de la vaccin”.

„Până în prezent, am îngrijit de peste 3.000 de pacienți cu coronavirus și, în timp ce voi discutați cu experți despre redeschiderea societății pentru a oferi o perspectivă, vedem în continuare consecințele extraordinare ale acestei boli zilnic”, s-au plâns medicii. Ei se întreabă în mod legitim de ce ar trebui să continue să ofere îngrijire fără o protecție adecvată, în timp ce vaccinurile zac în frigider.

Medicii îi cer ministrului „să nu mai întârzie vaccinarea și să mai provoace panică” și i-au reamintit că „cifrele arată că beneficiile vaccinării în masă sunt copleșitoare și nu mint”.

„Lăsați oamenii să se vaccineze dacă vor să evite o situație ca cea a pacientului nostru”, au îndemnat aceștia, cerând să pună la dispoziție „AstraZeneca, Janssen sau orice alt vaccin”.

În finalul scrisorii, lucrătorii spitalului au amenințat că vor folosi fără permisiune dozele de AstraZeneca pe care le au în frigider pentru angajații și medicii centrului spitalicesc începând de luni, scrie 20min.es.

Iată radiografia despre care vorbeau medicii:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel