A supraviețuit în orfelinatul groazei și a devenit director de școală. Povestea unui copil nedorit: "Mamei îi pare rău că nu m-a avortat"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Ionel, profesor şi director de școală acum, a ajuns în orfelinatul de la Lugoj, după ce mama l-a abandonat la naştere. În pofida condiţiei sale, acesta a reuşit să facă o facultate şi să îşi clădească un viitor. Însă, până în acest punct, a trebuit să îndure momente grele.  

În clasa a V-a, Ionel a aflat că în acelaşi orfelinat în care se afla era şi sora sa, care i-a devenit cea mai bună prietenă. Acesta a reușit să-și cunoască mama după ce unul dintre unchii săi a venit să-l vadă.

"Până să merg la mama mea, unchiul meu mi-a spus: Dacă vezi că vine la tine să te îmbrăţişeze, te duci şi o iei în braţe, dacă nu stai lângă mine. M-am dus, s-a uitat la mine. A fost ca un zid. Parcă m-am uitat la un zid şi gata. Aşteptam să vină să mă ia în braţe, dar a spus că se grăbeşte. Era în 1998. Eram în clasa a opta. A fost prima întâlnire cu mama. După aceea îi scriam scrisori, de opt martie, de sărbători. Nu am primit niciodată răspuns", își aminteşte Ionel, potrivit antena3.ro.

"Mama a spus că îi pare rău că nu m-a avortat"

În clasa a XII-a a sunat-o pe mama sa pentru a-i spune că era un elev cu rezultate foarte bune la învățătură, însă dezamăgirea a fost imensă.

"Am vrut să o sun să vină la premiere pentru că am luat premiul doi. Nu a vrut să vină. A spus că trebuie să se ducă la fratele meu la închisoare. Am plâns, m-am necăjit", îşi mai aminteşte Ionel, care a ajuns, prin intermediul profesorului sau de sport, şi la emisiunea "95/95" de la Antena 1. "Au sunat-o şi a declarat în direct că îi pare rău că nu m-a avortat", a mai mărturisit tânărul ajuns acum director.

"Asta m-a atras să învăţ şi eu"

După liceu, Ionel intrat la Facultatea de Ştiinţe Economice din Timişoara, însă pe un loc cu taxă. 

"Cu acordul facultăţii, mi-a fost aprobat să nu plătesc facultatea. Am fost cazat în cămin, am avut colegi de calitate, care învăţau bine şi asta m-a atras să învăţ şi eu. M-au sfătuit colegii să învăţ şi m-au protejat. Un profesor s-a ataşat de povestea mea şi au strâns tot timpul colete să îmi plătească prânzul, mai îmi dădeau colegii de camere şi am trăit din mila lor. În perioada asta nu m-am mai focalizat să îmi recâştig relaţia cu mama pentru că eram concentrat să îmi iau examenele", a mai povestit Ionel Petrea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel