Vești BUNE pentru români. Chirițoiu EXPLICĂ: "SCADE prețul la gaze. ȘANSA din toată CRIZA"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre șansa României din toată criza COVID-19. Vești bune pentru români. 

Elena Cristian și Bogdan Chirițoiu au vorbit despre liberalizarea pieței gazelor și despre planurile Consiliului Concurenței în verificarea furnizorilor și dacă aceștia fac sau nu abuzuri. 

"Spuneam despre cazul meu personal, cu furnizorul meu care mi-a trimis o ofertă cu un tarif fix pe doi ani. Fără niciun drept de apel. Au trecut șapte zile, ce planuri aveți pentru a vedea dacă s-au făcut abuzuri în această direcție, dacă pe zona liberalizării la gaze lucrurile nu au mers cum trebuie", a spus Elena Cristian

Iată ce a răspuns Bogdan Chirițoiu

"Unu, avem o colaborare între instituțiile care sunt implicate în zona asta, asta înseamnă Ministerul, deci reprezentat de domnul secretar de stat care are în coordonare autoritatea pentru Protecția Consumatorului, deci e cea care poate să se uite pe situația dvs, pe contracte care au clauze abuzive care vă țin prizonieră pentru mult timp. Noi și ANRE. Acestea sunt cele trei instituții care colaborăm pentru a face ca această tranziție, această liberalizare să decurgă cât mai bine. Ținta pentru mine este ca lucrurile să meargă bine în toamnă, în momentul în care începe sezonul rece, când consumul crește și când prețurile la gaz cresc. Lucrurile încep acum, în vară și va dura ceva timp până când ne vom decide unde vrem să ne facem contractele și până când toți consumatorii interesați vor dobândi informațiile necesare.

Avem câteva luni ca acest mecanism să meargă mai bine, ca toamna să ne prindă cu contracte cât mai avantajoase. Șansa pe care o avem în toată criza economică generată de pandemie, o parte bună pentru consumatori, e că scade prețul la gaze. Ăsta de un moment bun pentru liberalizare, e un moment bun să obținem prețuri mai bune decât aveam până în momentul de față", a declarat Bogdan Chirițoiu, în exclusivitate în cadrul evenimentului “ENERGY FORUM - LIBERALIZAREA PIEȚEI DE GAZE ȘI ENERGIE ELECTRICĂ: COSTURI VS BENEFICII. Necesitatea protejării consumatorului vulnerabil“. 

Vezi aici mai multe detalii:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel