Acadele TEST pentru depistarea Covid-19, introduse în grădinițele din Austria
Autor: Alexandru Ichim pe 07 apr, 17:12 | Educatie

Foto: pixabay.com

Un nou tip de test pentru coronavirus a fost inclus într-un proiect din Austria. Dacă va avea succes atunci proiectul va fi extins. 

Un proiect pilot se desfășoară în această perioadă în mai multe grădinițe din Austria. Copiii sunt testați anti-Covid-19 cu teste de tip acadea. Participarea este voluntară, iar dacă proiectul are succes, atunci va fi extins la nivelul întregii țări, scrie kleinezeitung.at.

Deoarece numărul infecțiilor din grădinițe a crescut recent, proiectul pilot ”Testele Lollipop” va începe în cinci grădinițe din Austria, imediat după Paște. Participarea este voluntară și numai cu acordul părinților sau al tutorilor legali. 

Cum vor fi făcute testele

 

Testele ar trebui efectuate în prima zi de grădiniță în fiecare săptămână și a doua oară două zile mai târziu, a declarat consilierul pentru educație, Teschl-Hofmeister. 

Fiecare copil primește un test tip acadea pe care îl ține în gură pentru câteva zeci de secunde. Evaluarea ulterioară este efectuată de către personalul grădiniței. Rezultatul ar trebui să fie disponibil în termen de 15 minute. 

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri