Accident aviatic: NICIUN deces! Pilotul Osiceanu: Merită toate aprecierile!
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
FOTO: CEZAR OSICEANU
FOTO: CEZAR OSICEANU
Accident aviatic produs în amiaza mare, în condiții meteo foarte bune!

Pilotul Cezar Osiceanu a relatat pentru DC News modul în care s-a produs un accident aviatic cu impact devastator, dar care, culmea, s-a soldat fără pierderi de vieți omenești.

”Marți, 12 mai, ziua în amiaza mare, în condiții meteo foarte bune, două avioane executau apropierea în vederea aterizării lor la aeroportul din Denver Colorado. Ambele avioane erau controlate de operatorul de trafic aerian și se avea în vedere efectuarea unei apropieri paralele și aterizarea lor după cum urmează: avionul cargo Metroliner al companiei Key Lime Air, era un avion bimotor turbopropulsor pilotat de un singur pilot, executa un zbor de la Saluda către Denver și trebuia să aterizeze pe pista 17 L (stânga), iar avionul Cirrus SR 22 avea doi piloți la bord și trebuia să aterizeze pe pista 17 R (dreapta).

Controlorul de trafic a informat piloții ambelor avioane despre condițiile meteo, apropierea paralelă efectuată de ambele avioane, și le-a autorizat să coboare la FL 64 (circa 2000 metri înălțime) în condiții VFR (de zbor la vedere).

În aceste condiții, avionul Cirrus a executat virajul de axare către pista comunicată, dar a depășit direcția de axare intrând efectiv peste avionul Metroliner stabilit deja pe direcția celeilalte piste de aterizare paralele.

Impactul devastator, după cum rezultă din imagini, s-a soldat, din fericire, fără nicio pierdere de vieți omenești, avionul Metroliner pilotat cu calm după impact reușind să aterizeze pe pistă, iar piloții avionului Cirrus au folosit parașuta de salvare a avionului și au reușit să aterizeze parașutați astfel fără probleme în afara pistei.

Pilotul avionului Metroliner merită toate aprecierile pentru că impactul produs de ciocnirea cu celălalt avion i-a distrus partea superioară a fuselajului și i-a avariat și partea frontală a stabilizatorului vertical”, a spus pilotul Cezar Osiceanu pentru DC News.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  GAFĂ cu ”eliberarea” lui Dragnea, Ioan Niculae și alții. Aproape toată presa a înghițit gălușca

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel