Accident cartierul Andronache. Parchetul anunţă DOSAR PENAL pentru ucidere din culpă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Eduard Pascu
WhatsApp
Captură video cu maşina după accident
Captură video cu maşina după accident
În cazul accidentului de sâmbătă din cartierul bucureștean Andronache, procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. În funcție de rezultatul alcoolemiei se va stabili dacă se va păstra încadrarea.

Conform informațiilor furnizate de Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei, ”Toate activitățile/cercetările efectuate în cadrul unui dosar penal, sunt desfășurate sub supravegherea unității de parchet competentă teritorial și material. În vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs un accident rutier se desfășoară multiple activități procesual penale si sunt dispuse măsuri în raport cu stadiul cercetărilor”.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, procurorul Rodica Nițescu, a declarat pentru DC NEWS că în acest caz sunt deschise două dosare penale. Unul pentru infracțiunea de ucidere din culpă, în care în funcție de rezultatul alcoolemiei conducătorului auto se va stabili dacă se va păstra încadrarea, și încă unul pentru lovituri și alte violențe. 

În acest al doilea dosar, anchetatorii așteaptă să se finalizeze cele două înmormântări și după aceea vor trece la audierea rudelor celor două fete decedate, una de 6 ani iar cealaltă de 20 de ani.

Reamintim că după trei ore de audieri anchetatorii nu au luat nicio măsură de reținere față de conducătorul auto.

- Știrea inițială -

"Pe 27 februarie, în jurul orei 15:40, Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier care a avut loc pe str.Mențiunii.

Din primele informații, conducătorul unui autovehicul care se deplasa pe str.Mențiunii ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu un stâlp iar din impact autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil unde a accidentat doi minori care au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

După producerea accidentului rutier, atât conducătorul auto cât și pasagerul au fost transportați la spital pentru îngrijri medicale.

Urmare evenimentului rutier, mai multe persoane ar fi exercitat violențe asupra conducătorului auto și pasagerului, fapt pentru care în cauză se desfășoară cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și lovire sau alte violențe.

Cercetările sunt efectuate de Secția 7 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2", transmite Brigada Poliţie Rutieră din cadrul Poliţiei Capitalei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel