Accident cu doi români MORŢI în Cehia. MAE, autosesizare
Autor: Florin Răvdan pe 17 iun 2020 / 18:44 | Diaspora

Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat în cazul unui accident în care au murit doi români în Cehia. 

Doi români au murit și șase au fost răniți, patru fiind în stare critică, în urma unui accident care a avut loc miercuri în localitatea Tachov, din Republica Cehă. Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat și încearcă să afle identitatea victimelor. Potrivit unui comunicat transmis miercuri, MAE, prin Ambasada României la Praga, s-a autosesizat în cazul accidentului produs marți, în localitatea Tachov din Republica Cehă și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor implicate în accident.

„Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, în microbuzul implicat în accident se aflau opt cetățeni români. Dintre aceștia, doi cetățeni români au decedat, patru se află în stare critică, iar alți doi au suferit răni ușoare. Toate cele șase persoane rănite au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului, fiind ulterior transportate la unitățile medicale din zonă pentru asistență de specialitate”, arată MAE, confor Mediafax. 

MAE, în contact cu familiile românilor

 

Cei doi cetățeni români care au suferit răni ușoare urmează să fie externați, precizează sursa citată. În prezent, autoritățile cehe fac anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii accidentului.

MAE transmite că Ambasada României la Praga este în contact cu autoritățile locale și familiile persoanelor decedate și acordă asistența consulară necesară, conform competențelor legale. Totodată, MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Praga: 00420 257 532090, 00420 257 533965, 00420 257 530426, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al ambasadei: 00420 607 078 501.

Diaspora Vezi toate articolele
Crossuri parteneri