Accident grav la Raliul Clujului. Doi piloți au fost transportați la spital
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Raliul Clujului
Foto: Facebook / Raliul Clujului
Un accident a avut loc în această după-amiază la Raliul Clujului. Piloţii sunt conştienţi, dar au fost duşi la spital pentru investigaţii.

Un accident a avut loc, duminică, la Raliul Clujului, în zona Dângău, când un echipaj a ieşit în decor, cei doi piloţi fiind preluaţi de SMURD, scrie Agerpres. 

Echipajul cu numărul 580, format din Radu Lambrino şi Andrei Aitculesei, a fost implicat în accident, dar piloţii sunt conştienţi şi au fost preluaţi de SMURD pentru investigaţii detaliate.

"Pentru că sloganul raliului a fost de la început 'Safety first' şi având un răspuns prompt din partea celor responsabili pe partea de securitate, s-a hotărât neutralizarea probei şi parcurgerea acesteia în regim normal, pentru următoarele 13 echipaje", a declarat purtătorul de cuvânt al Raliului Clujului, Marius Tuhuţ.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator, etapa a 9-a a Campionatului Naţional de Raliuri Betano (24-26 septembrie), este organizat de Clubul Sportiv Savu Racing, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Consiliul Judeţean Cluj, şi se desfăşoară la Cluj-Napoca şi în împrejurimi.

Sebastian Barbu, lider în Raliul Clujului, după prima zi

Sebastian Barbu este lider după prima zi la Raliul Clujului Star Lubricants powered by MotoIntegrator. Pilotul sibian, secondat de Bogdan Iancu, pe o Skoda Fabia Rally2, are aproape 2 secunde în faţa echipajului Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally2) la finalul primelor două probe speciale ale raliului şi aproape 5 secunde în faţa echipajului Bogdan Marişca/Sebastian Itu (Ford Fiesta R5). Marişca a fost cel care a câştigat prima trecere pe "Făget", însă pe cea de-a doua trecere a pierdut nu mai puţin de 5,6 secunde şi le-a permis rivalilor săi, Barbu şi Gîrtofan, să-i ia faţa. Lupta celor trei se anunţă extrem de interesantă şi în cea de-a doua zi de concurs. Duminică piloţii au avut câte două treceri pe "Tarniţa" şi "Dângău".

La două roţi motrice, Norbert Maior pare a nu avea rival. Cu Andreea Gogoneţu în dreapta sa, pe un Citroen DS3 R3T Max, tânărul pilot clujean a pus deja 20 de secunde între el şi Mihai Sîncrăianu, secondat de Alina Pop, pe un Peugeot 208.

A fost spectacol şi în întrecerea maşinilor istorice, unde Dorin Alexandrescu (VW Golf 1) luptă pentru victorie la Raliul Clujului cu Levente Kovacs (Ford Escort). Distanţa dintre cei doi este de doar 3,6 secunde.

Şi la Rally 2 lupta pentru podium rămâne deschisă după prima zi, cu Alexandru Bogdan, Emanuel Resiga şi Florin Petrişor favoriţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel