UPDATE: ACCIDENT cu CINCI mașini pe Autostrada Soarelui - Ultimă oră!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto ilustrativ Pixabay
foto ilustrativ Pixabay
Ziua de duminică a început cu un nou accident pe Autostrada Soarelui. 

UPDATE 10:15: ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că circulația a fost reluată la kilometrul 83+500 metri, pe Autostrada A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dâlga, județul Călărași, după extragerea, pe banda de urgență, a celor cinci autovehicule avariate în urma unui eveniment rutier.” a anunțat Infotrafic. 

UPDATE 09:30: Un accident în care au fost implicate cinci mașini s-a produs la ora 09:30 pe Autostrada Soarelui, sensul de mers spre Constanța. Două persoane sunt rănite în urma coliziunii. 

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la kilometrul 83+500 metri, pe Autostrada A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dâlga, județul Călărași, cinci autovehicule au fost implicate într-o coliziune. În urma accidentului, două persoane au suferit leziuni, urmând să fie evaluate pentru a se stabili dacă se impune transportul la spital. Circulația se desfășoară prin dirijare, pe banda de urgență.” anunță Infotrafic. 

------ 

Circulația pe Autostrada Soarelui, în sensul de mers spre Constanța, se desfășoară pe banda e urgență, în zona localității Dragoș-Vodă, după un accident produs duminică dimineață. O persoană a fost rănită în urma accidentului. 

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la kilometrul 85 al Autostrăzii A2 pe sensul dinspre București către Constanța, în zona localității Dragoș-Vodă, județul Călărași, a avut loc un accident în care au fost implicate două autoturisme, care, în urma impactului, au rămas imobilizate pe benzile de rulare. Evenimentul s-a soldat cu o persoană rănită. Circulația se desfășoară prin dirijare, pe banda de urgență.

Se estimează ca traficul să revină la condiții normale în 30 minute.

Conducătorii auto care încheie coloane de autovehicule ce încetinesc sau opresc brusc sunt sfătuiți să pună în funcțiune luminile de avarie, pentru a-i atenționa pe cei care se apropie din spate să reducă viteza la timp. 

Pentru reducerea riscului rutier, recomandăm rularea cu viteza adaptată condițiilor de trafic, semnalizarea intenției de schimbarea a benzii, iar orice astfel de manevră să fie efectuată după o asigurare corespunzătoare.” anunță centrul Infotrafic al Poliției Române. 

VIDEO de la locul accidentului:

Pilotul Titi Aur, reguli de conducere defensivă pentru a evita un accident pe autostradă 

”Trebuie să păstrez distanța față de mașina din față ca să fiu în siguranță, iar dacă cel din spatele meu stă prea aproape de mine, eu nu pot să fac nimic altceva decât să măresc și mai mult distanța față de cel din fața mea, iar asta în cazul unei opriri bruște sau a unei frânări mai violente a celor din față, eu am unde să frânez ca să pot să îl protejez pe cel din față sau ca să pot să mă protejez și de cel din spatele meu. Asta spune regula de conducere defensivă. Trebuie întâi să fiu conștient, să știu, pe urmă să aplic, dar să fiu atent și în spatele meu. Asta este valabil și pe drum național, în timp ce unul stă în portbagaj la tine, așa se spune când un alt șofer este foarte aproape, mărești distanța de cel din față. Și atunci, când un alt șofer vine foarte aproape de tine fie te va depăși și dacă nu te va depăși, în cazul unei opriri mai bruște a celor din față, tu ai timp să frânezi, atenționându-l pe cel din spate și frânând mai lent, evitând să îți plaseze un radiator în portbagaj, că asta se întâmplă până la urmă. Există metode, doar că trebuie să îndeplinești următoarele condiții: să știi că există efectul de turmă, să știi că trebuie să respecți și să vrei să respecți viteza și distanța corectă și să fii atent la cel din spate” a explicat expertul în conducere defensivă

În lipsa acestor reguli, un carambol cu 52 de mașini s-a produs vineri pe Autostrada Soarelui. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel