Accident spectaculos în Bistrița-Năsăud. O mașină a ajuns cu roțile pe o casă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: IPJ Bistrița-Năsăud
Foto: IPJ Bistrița-Năsăud
Două persoane au fost rănite într-un accident grav produs într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Pagubele materiale sunt însemnate. 

În această dimineață, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Năsăud au intervenit la un accident rutier pe raza localității Salva pe Drumul Național 17D.

”Un autoturism condus de un bărbat de 64 de ani din Cireșoaia a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu alte două autoturisme parcate și cu gardul unui imobil”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Bistrița-Năsăud. 

Două persoane rănite

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului autoturismului, cât și a unui pasager, bărbat de 56 de ani din Cireșoaia. Ambele persoane rănite au necesitat transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

”Pompierii militari din cadrul Secției de Pompieri Năsăud și un echipaj SAJ au intervenit la un accident rutier in localitatea Salva. În accident sunt implicate două victime, conștiente cooperante sunt stabile hemodinamic și respirator. Ambele victime au fost transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare”, conform reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență. 

Polițiștii au deschis o anchetă 

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză, polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Năsăud desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de vătămare corporală din culpă, urmând să stabilească cauzele și modalitatea producerii accidentului rutier.

Pagubele produse în urma accidentului rutier sunt însemnate. 

România, în topul accidentelor rutiere din UE

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 2,5% în 2019, comparativ cu 2018, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (96 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu populaţia fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2019 de accidentele rutiere s-a observat în Suedia (22 de decese la un milion de locuitori), Irlanda (29), Malta (32), Olanda şi Danemarca (ambele cu 34), Germania şi Spania (ambele cu 37), iar cea mai ridicată rată s-a înregistrat în România (96 de decese la un milion de locuitori), Bulgaria (90), Polonia (77) şi Croaţia (73).

În 2019, au fost în total 51 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE, potrivit Agerpres.

1. -imagine fara descriere- (accident-spectaculos-iprc-ccprc-82n-bistritprc-ccprc-a6a-naprc-ccprc-86saprc-ccprc-86ud--o-masprc-ccprc-a6inaprc-ccprc-86-a-ajuns-cu-rotprc-ccprc-a6ile-pe-o-casaprc-ccprc-86_05217000.jpg)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel