Actorul gălăţean Raresh DiMofte, rol într-o superproducţie NETFLIX
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
După zeci de apariţii în filme şi seriale americane în ultimii ani, actorul gălăţean Raresh DiMofte trece la următorul nivel. Acesta are un rol în superproducţia "Wu Assasins", de pe platforma NETFLIX. 

"Wu Assassins" este un serial de acţiune cu arte marţiale şi elemente supranaturale a cărui poveste se desfăşoară în San Francisco - Cartierul Chinezesc. Iko Uwais (The Raid) îl joacă pe Kai Jin, care devine ultimul asasin Wu, ales să atragă puterile unei triade antice şi să restabilească echilibrul. DiMofte îl joacă pe Grisha Babinov.

Un gălăţean adoptat 

Raresh DiMofte s-a născut în Târgu-Ocna, judeţul Bacău, într-o familie de sportivi, dar a crescut în Galaţi. A fost elev la Şcoala nr. 10 şi a absolvit Colegiul Tehnic "Traian Vuia". Apoi, a studiat actoria la Şcoala de Arte a Centrului Cultural Dunărea de Jos Galaţi la clasa Grig Dristaru şi a jucat pe scena şcolii în câteva spectacole înainte de a pleca la Cluj-Napoca unde a absolvit Facultatea de Teatru, Film şi TV, clasa Diana Cozma - Radu Teampău. Tatăl, Costel DiMofte, este antrenor de haltere, în Galaţi, şi arbitru internaţional. Urmându-i exemplul, Raresh a practicat şi el diferite sporturi în copilărie, precum înot, caiac, handbal, baschet şi rugby la cluburile sportive din Galaţi.

După multe luni de căutări şi încercări, a descoperit actoria şi nimic nu la mai putut întoarce din drum. A studiat un an actoria ca pregătire pentru admiterea la facultate. Raresh DiMofte s-a înscris şi a susţinut examenul de admitere la două universităţi, UNATC şi Babeş-Bolyai, dar a ales să rămână la Cluj-Napoca unde a petrecut 4 ani de studiu intensiv al actoriei. La scurt timp după absolvire s-a mutat în Bucureşti unde a jucat în producţii ca "La Bloc" sau "Baronii". 2010 a fost anul în care Raresh DiMofte a emigrat în Canada şi s-a stabilit în Vancouver pentru a-şi urma visul de a juca în filme şi seriale americane. S-a lansat în 2013 cu serialul "Almost Human" şi a continuat să apară în numeroase alte seriale de televiziune americane, filme de lung şi scurt metraj şi piese de teatru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel