Acuzații: Doamna care blochează tot, de 11 ani, în Ministerul Sănătății. Ce spune Costache
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Victor Costache a răspuns acuzațiilor aduse de Emanuel Ungureanu cu privire la ”o doamnă” care ”blochează Ministerul Sănătății de 11 ani”. 

Victor Costache a fost audiat astăzi pentru un nou madat de ministru al Sănătății. Întrebat de Emanuel Ungureanu ce fel de reformă a făcut în Minister pentru că ”o doamnă blochează tot de 11 ani”, Victor Costache a precizat că ”adevărul este undeva la mijloc”. 

Iată discuțiile dintre cei doi:

Emanuel Ungureanu: La începutul audierilor ați spus că ați făcut o reformă în zona de resurse umane. Din păcate, în această sală, la această oră, se află o doamnă, pe nume Georgeta Bumbac, care de 11 ani blochează aproape tot în Ministerul Sănătății. Deci o moștenim pe doamna Bumbac, ca o bubă rea și nu o schimbă nimeni. Deci nu ați făcut nicio reformă în ceea ce înseamnă personalul care blochează locul foarte clar. Ce fel de reformă ați făcut în Ministerul Sănătății?

Victor Costache: Am pornit reorganizarea Ministerului Sănătății pe o organigramă care a și fost promovată de către Guvernul Orban. Presupune eficientizarea sistemului sanitar. Referitor la numele funcționarilor publici pe care-i amintiți. Țin minte o discuție pe care am avut-o la venirea în România cu un mare diplomat. Critica unele țări din Estul Europei că atunci când începe o nouă guvernare, partidele politice care preiau un minister dau afară pe toată lumea și le ia 6 luni să indentifice problemele, proiectele și țara rămân blocate. Când am preluat acest mandat am încercat să ies din folclorul local și să dau credit persoanelor care lucrează în Ministerul Sănătății. Am avut plăcuta surprindere să găsesc și profesioniști extraordinari. Acești funcționari supraviețuiesc. Au familii, au copii, ei se mulează pe dorința miniștrilor. În primul rând, trebuie criticați miniștri și apoi funcționarii. Vorbeați de o doamnă de la resurse umane... în momentul în care am discutat și am vorbit despre reforma rezidențiatului, s-a adaptat cel mai rapid. A venit în weekenduri, a mobilizat un departament întreg. Adevărul este undeva la mijloc. Nu putem da afară pe toată lumea. Nu sunt un om care să dărâme destine și cariere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel