Acuze dure la adresa Guvernului. Budăi: Nu mai vor pensii de stat în România
Autor: Florin Răvdan pe 23 ian, 13:45 | Partide politice

Marius Budăi FOTO AGERPRES

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a acuzat Guvernul Orban că vrea desfiinţarea sistemului public de pensii din România. 

"Sigur că ce voi spunea acum va părea în noua lumină a liberalilor ceva SF. Noi am majorat punctul de pensie cu 60 la sută în 3 ani, am micşorat deficitul la bugetul de pensii şi am rămas şi în deficitul de 3 la sută. Planul nostru era majorarea pensiilor cu 40 la sută din 1 septembrie 2020 cu tot cu încadrarea în deficitul de 3 la sută. 

Putem discuta şi de investiţiile lansate de noi şi frânate acum. Putem doar să ne uităm la banii introduşi în economie prin PNDL, e vorba de miliarde de euro. Dar se urmăreşte desfiinţarea pilonului I de pensii, adică a sistemului public de pensii, probabil în detrimentul pilonului II, care este privat. Din moment ce s-a scos posiblitatea de a opta pentru pilonul II şi a devenit obligativitate, şi se vrea mărirea procentului, asta e concluzia. Consecinţa este că nu vor să mai existe pensii de stat în România.", a declarat Marius Budăi la Antena 3. 

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri