Acuze dure la adresa Guvernului. Budăi: Nu mai vor pensii de stat în România
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Marius Budăi
Marius Budăi
Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a acuzat Guvernul Orban că vrea desfiinţarea sistemului public de pensii din România. 

"Sigur că ce voi spunea acum va părea în noua lumină a liberalilor ceva SF. Noi am majorat punctul de pensie cu 60 la sută în 3 ani, am micşorat deficitul la bugetul de pensii şi am rămas şi în deficitul de 3 la sută. Planul nostru era majorarea pensiilor cu 40 la sută din 1 septembrie 2020 cu tot cu încadrarea în deficitul de 3 la sută. 

Putem discuta şi de investiţiile lansate de noi şi frânate acum. Putem doar să ne uităm la banii introduşi în economie prin PNDL, e vorba de miliarde de euro. Dar se urmăreşte desfiinţarea pilonului I de pensii, adică a sistemului public de pensii, probabil în detrimentul pilonului II, care este privat. Din moment ce s-a scos posiblitatea de a opta pentru pilonul II şi a devenit obligativitate, şi se vrea mărirea procentului, asta e concluzia. Consecinţa este că nu vor să mai existe pensii de stat în România.", a declarat Marius Budăi la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel