Adevăratul motiv pentru care George Scutaru a plecat de la Cotroceni
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
George Scutaru a fost eliberat de președintele Klaus Iohannis din funcția de consilier prezidențial pentru Securitatea Națională, fără prea multe explicații. Au fost invocate ”motive personale”. Surse din mediul politic au dezvăluit DCNews că plecarea lui Scutaru de la Cotroceni s-a făcut pentru a nu implica instituția într-o anchetă DNA .

Aflat în arestul DNA, președintele CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, a recunoscut în fața procurorilor că a folosit în campania electorală din 2008 o parte din cei 250.000 de euro primiți ca mită de fostul ministru de Interne, Cristian David.

Cristinel Bîgiu este arestat din 7 decembrie 2014, într-un alt dosar de corupție, pentru luare de mită, conflict de interese și tentativă de spălare de bani.

În perioada invocată de Bîgiu - campania electorală din 2008, George Scutaru era lider al PNL Buzău și coleg de formațiune acesta. Astfel, pentru a evita orice suspiciune care ar fi putut plana asupra Administrației Prezidențiale, George Scutaru a convenit să plece de la Palatul Cotroceni. Acesta ar fi adevăratul motiv pentru eliberarea neașteptată din funcție a liberalului care i-a fost aproape lui Klaus Iohannis în campania electorală prezidențială.

Vezi și: Cine este Ion Oprișor, noul consilier pe securitate al lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel