Adi Vasile, noul selecţioner al naţionalei de handbal a României
Autor: Florin Răvdan pe 12 ian, 15:10 | Handbal

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Adrian Vasile a preluat conducerea tehnică a naţionalei de handbal a României. 

Adrian Vasile, antrenorul echipei CSM București, devine noul selecționer al României! Contractul lui Bogdan Burcea a expirat la sfârșitul lunii decembrie după Euro 2020 și nu i s-a propus prelungirea.

Bogdan Burcea a condus reprezentativa României doar în 2020, semnând un contract până la sfârșitul Campionatului European 2020. La turneul final din Danemarca, tricolorele au terminat doar pe locul 12, după o evoluție cu o victorie și cinci înfrângeri, scrie prosport.

Adrian Vasile a preluat echipa CSM București din postura de antrenor principal din toamna anului 2019, după ce Tomas Ryde a renunțat la post. În paralel, în ultimii 3 ani, tehnicianul a fost și pe banca tehnică a naționalei Muntenegru, fiind colaboratorul lui Per Johansson. Împreună, cei doi au condus selecționata Muntenegrului până pe locul 5 la Mondialul din 2019. Cei doi antrenori ar fi trebuit la rândul lor să ajungă la Euro 2020 cu Muntenegru, dar federația de la Podgorica a decis cu câteva zile înainte să abordeze competiția cu un alt selecționer, Kim Rasmussen. Muntenegru și-a dorit să pregătească încă din cadrul turneului final turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din luna martie.

 

Handbal Vezi toate articolele
Crossuri parteneri