Adina Florea, retragere. Jurnalista Adina Anghelescu: Acesta este motivul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Adina Florea
Adina Florea
Jurnalista Adina Anghelescu a vorbit despre gestul Adinei Florea de a depune o cerere pentru retragerea validării pentru conducerea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.

"Blocajul a fost pe șapte termene de ședință de plen al CSM. Gestul său este unul de mare urmare. Motivul este acela de a salva secția de la desființare. Că se dorește desființarea SIIJ, se știe, ori știm bine că a avut loc o consultare cerută de ministrul Predoiu, majoritatea procurorilor au fost pentru desființare, judecătorii au votat foarte mulți pentru menținere sau pentru amendarea legii. Este bătălia atât de mare", a spus Adina Anghelescu în emisiunea "Punctul de Întâlnire", de la Antena 3.

"Era o formă de presiune"

Ea a subliniat că întrebarea ”Sunteți de acord cu desființarea secției și revenirea la situația anterioară?” ar înseamna ca secția să se întoarcă la DNA. 

"Știm foarte bine câte dosare cu magistrați erau la DNA. Știm câți au fost urmăriți, că era o formă de presiune. Știm că acea secție de la DNA a produs vestitul dosar Bârsan, în care au fost trimiși în judecată mai mulți magistrați, carierele lor au căpătat un alt traseu. Astea sunt mizele. Până la 30 noiembrie sunt patru dosare trimisă în judecată. Sigur, lumea poate spune că sunt foarte puține. Au fost 444 de clasări de la înființare, ei preluând 3870 de dosare. Evident că, la nivelul secției, trebuie să amintim că ei au funcționat în trei sau patru procurori, cu trei mii și ceva de dosare. Abia din octombrie au mai avut concurs pentru procurori de execuție, au venit încă trei", a mai spus jurnalista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel