Administraţia SUA e preocupată de violenţele din Ierusalim şi lansează un apel
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: Ce nenorocit prost
Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: Ce nenorocit prost
Administraţia Joseph Biden a exprimat „procupări grave” privind violenţele dintre israelieni şi palestinieni produse în oraşul Ierusalim şi a lansat un apel la calm adresat ambelor părţi.

Jake Sullivan, consilierul preşedintelui Joseph Biden pentru Securitate Naţională, a vorbit luni după-amiază, prin telefon, cu Meir Ben-Shabbat, consilierul guvernamental israelian pentru Securitate Naţională, pentru „a exprima preocupările grave ale SUA în legătură cu situaţia din Ierusalim, inclusiv în privinţa confruntărilor violente produse în zona Haram al-Sharif / Muntele Templului, de Ramadan", anunţă Preşedinţia SUA.

„Jake Sullivan a evidenţiat recentele interacţiuni ale unor oficiali de rang înalt din SUA cu oficiali israelieni şi palestinieni şi actori regionali în sensul solicitării de măsuri pentru asigurarea calmului, reducerea tensiunilor şi denunţarea violenţelor. Jake Sullivan a reiterat preocupările grave ale SUA faţă de potenţiale evacuări ale familiilor palestiniene din locuinţe situate în cartierul Sheikh Jarrah. Au fost de acord că lansarea de rachete şi baloane incendiare din Fâşia Gaza spre Israel este inacceptabilă şi trebuie condamnată", precizează Casa Albă.

„Jake Sullivan a încurajat Guvernul israelian să aplice măsuri adecvate pentru asigurarea calmului în timpul ceremoniilor de Ziua Ierusalimului. De asemenea, Jake Sullivan a exprimat angajamentul Administraţiei SUA faţă de securitatea Israelului şi pentru susţinerea păcii şi stabilităţii în Orientul Mijlociu, oferidu-i asigurări domnului Ben-Shabbat că Statele Unite vor menţine în următoarele zile angajamentul de a promova calmul în Ierusalim", subliniază Casa Albă, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel