Administraţia Trump, dată în judecată de două universităţi RENUMITE
Autor: Florin Răvdan pe 09 iul, 08:34 | Internațional

Foto: Agerpres

Două universităţi de renume au dat în judecată Guvernul SUA pentru mai multe decizii din ultima vreme. 

Harvard şi MIT au decis să intenteze un proces împotriva administraţiei Trump, după decizia de a revoca vizele studenţilor străini, în cazul în care cursurile se vor desfăşura exclusiv online din toamnă. 

Biroul de Imigrări al SUA a anunţat luni că studenţii din alte ţări nu vor avea voie să intre în SUA dacă universităţile la care învaţă vor ţine cursurile exclusiv online, din cauza pandemiei COVID-19, scrie euronews. Astfel, studenţii se pot transfera la o altă universitate, care permite cursurile faţă în faţă sau pot pleca cu totul din ţară. Iar cei cărora le expiră viza riscă să fie deportaţi. 

Lawrence Bacow, preşedintele Harvard, a transmis că "ordinul a venit fără nicio înştiinţare prealabilă. Cruzimea sa este depăşită doar de stângăcia sa. Se pare că a fost făcut special pentru a pune presiune pe colegii şi universităţi să îşi redeschidă campusurile şi clasele pentru cursuri faţă în faţă, fără niciun fel de grijă pentru sănătatea şi siguranţa studenţilor, profesorilor şi a staff-ului". 

 

 

 

 

 

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri