Administrația Trump, DATĂ ÎN JUDECATĂ de Tesla, Volvo, Ford și Mercedes
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Tesla, Volvo, Ford și Mercedes-Benz au intentat procese împotriva administrației Trump. Iată motivele.

Tesla, Volvo, Ford și Mercedes-Benz au intentat procese împotriva administrației Trump, în scopul de a opri tarifele „ilegale” impuse anumitor piese importate din China, așa cum le-a numit Elon Musk.

Procesele, depuse la New York săptămâna aceasta, vizează tarifele de 25% impuse de reprezentantul comerțului Statelor Unite pe o listă de produse, inclusiv piese de schimb din China. Procesul este intentat pe numele reprezentantul american al comerțului, Robert Lighthizer, acesta fiind principalul acuzat. Anul trecut, biroul său a respins solicitarea Tesla de a fi scutită de tarifele pentru computerele și ecranele de afișare importate din China pe care le folosește în mașina electrică Tesla Model 3. Compania, care a fost finanțată de Elon Musk, a declarat că va fi afectată de plata unor costuri mai mari pentru componente.

Ce solicită reprezentanții Tesla?

Tesla solicită anularea acestora împreună cu o „rambursare, cu dobândă” a taxelor deja plătite, conform înregistrării.

De asemenea, în alt dosar, Mercedes a acuzat administrația Trump de „urmărirea penală a unui război comercial fără precedent, nelimitat, cu impact de peste 500 de miliarde de dolari în importurile din Republica Populară Chineză.” În același timp Volvo și Ford au dat și ei în judecată statul american.

 

De ce au apărut tensiunile?

SUA și China au intrat într-un război economic după ce Trump a preluat funcția în 2017 și, în ciuda unui acord de „prima fază” semnat la începutul acestui an, marcând un armistițiu parțial în dispută, tarife suplimentare de 25% au rămas, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel