Administratorul unui restaurant, amendat cu 10.000 de lei pentru un eveniment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Pentru că a organizat o comemorare cu zeci de persoane, administratorul unui local din Constanța a fost amendat cu 10.000 de lei. 

Administratorul unui restaurant din municipiul Constanţa a fost sâmbătă amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor anticoronavirus, după ce pe terasa localului a fost organizată o comemorare cu participarea a 30 de persoane, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean, scrie Agerpres. 

"Astăzi, 17 octombrie, în jurul orei 12,00, o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist din cadrul Secţiei 1 Constanţa şi jandarm al G.M.J. Tomis Constanţa, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un restaurant din municipiul Constanţa, ar avea loc un eveniment privat cu participarea mai multor persoane, care nu ar fi respectat prevederile legale referitoare la unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", a transmis IPJ Constanţa.

Zeci de persoane, prezente la eveniment 



Conform sursei citate, echipajul de intervenţie a constatat că este vorba despre o comemorare, care se desfăşura pe terasa localului, cu participarea a 30 de persoane, încălcându-se astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive).

Administratorul societăţii comerciale în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Alt administrator, altă amendă 



În aceeaşi zi, administratorul unui alt restaurant din municipiul Constanţa a fost amendat cu 3.000 de lei, după ce la local a fost organizată o comemorare cu participarea a 60 de persoane, majoritatea aflându-se în spaţiu închis.

Reprezentanţi ai IPJ Constanţa au menţionat că în astfel de situaţii sancţiunea contravenţională este cuprinsă între 3.000 şi 15.000 de lei, agentul constatator stabilind la faţa locului cuantumul amenzii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel