Admitere ASE septembrie 2020. Înscrieri ONLINE pentru licență, masterat și doctorat
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Academia de Studii Economice din București organizează în luna septembrie, exclusiv online, concurs de admitere la programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat.

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, anunță că va organiza, exclusiv online, un nou concurs de admitere în luna septembrie pe locurile rămase disponibile la programele universitare de licență, masterat și doctorat. Toate informațiile necesare viitorilor candidați sunt postate pe site-ul
instituțional www.ase.ro și pe pagina oficială de Facebook Academia de Studii Economice din București. 

Înscrierile la programele universitare de licență au loc online, în perioada 4 - 9 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfășura tot procesul de admitere. Concursul este alcătuit din eseul motivațional, testul de competenţă lingvistică - pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină, și media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%). Testul eliminatoriu de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificatele de competență lingvistică, recunoscute de ASE. Sunt, de asemenea, absolviți de susținerea testului de competență lingvistică candidații care au urmat studiile liceale în limba străină a programului de licență pentru care optează. Detalii despre oferta propusă de locuri și desfășurarea concursului se găsesc pe pagina Admitere Licență 2020.

Înscrierile la programele universitare de masterat au loc online, în perioada 9 - 10 septembrie, pe platforma admitere.ase.ro, pe care se va desfășura tot concursul de admitere. Admiterea la programele de masterat se face prin concurs, candidații fiind ierarhizați în funcție de media de admitere, calculată ca medie ponderată între rezultatele obținute la proba de specialitate - 40% și media examenului de finalizare a studiilor universitare de licenta - 60%. Proba de specialitate constă într-un test grilă de
specialitate/interviu de specialitate.

Pentru programele cu predare în limbi străine se susține, online, o probă de competență lingvistică tip interviu, notată cu calificativul admis/respins. Fac excepție candidații care prezintă unul dintre certificatele recunoscute de ASE sau cei care au absolvit programe de licență în limba straină a programului de masterat pentru care candidează. Detalii despre oferta de locuri și concursul de admitere se găsesc pe pagina Admitere Masterat 2020.

Înscrierile la programele universitare de doctorat au loc în perioada 8 - 9 septembrie a.c. și au loc integral pe platforma doctorat.ase.ro, pe care se va desfășura tot concursul de admitere. Documentele necesare susținerii examenului de doctorat și mai multe informații sunt disponibile pe pagina Institutului de Studii Doctorale

ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3 400 de burse de performanță, studii şi sociale, mai mult de 550 de burse Erasmus, aproximativ 4 600 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top, 400 000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare.

Informațiile despre Admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina site-ului instituțional www.ase.ro și pe pagina oficială de facebook.

Academia de Studii Economice din București îi felicită pe bobocii admiși în urma concursului din iulie, a.c. și le dorește succes candidaților din septembrie!, a transmis Biroul de Presă al Academiei de Studii Economice din București, printr-un comunicat de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel