Admitere facultate. Universitatea la care intri fără taxe și fără examene
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O universitate din România a luat decizia de a elimina taxele de înscriere la admitere și să renunțe la examenele de admitere. 

Conducerea Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" (USAMV) din Iaşi a decis eliminarea taxei de înscriere la admiterea din luna iulie şi, totodată, a examenului pentru admiterea la facultatea de Medicină Veterinară.

Decizia a fost luată în şedinţa Consiliului de Administraţie din dorinţa de a veni în sprijinul absolvenţilor de liceu care doresc să se înscrie la una din cele patru facultăţi ale universităţii.

Astfel, candidaţii vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere care, în anii anteriori, era de 150 de lei pentru fiecare domeniu.

Eliminarea testului grilă. Ce spune prorectorul

Prorectorul USAMV Iaşi, Costel Samuil, a declarat că s-a decis eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară din cauza pandemiei de coronavirus.

"Admiterea la toate domeniile facultăţilor USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Este vorba de nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română - 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului - 50%", a explicat Costel Samuil.

Înscrierea pentru licență

Conform calendarului, în perioada 13 - 24 iulie se va desfăşura înscrierea candidaţilor pentru admiterea la licenţă, din sesiunea iulie, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară. În aceeaşi perioadă, 13 - 24 iulie, se va desfăşura înscrierea pentru Învăţământul la Distanţă (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Horticultură şi Zootehnie, citează Agerpres. 

Înscrierea la masterat

În perioada 6 - 20 iulie se va desfăşura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie şi Management în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură şi Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educaţiei şi Cercetării de către USAMV Iaşi este de 1.315, dintre care 850 locuri sunt finanţate de la buget.

USAMV Iaşi oferă posibilitatea candidaţilor de a se înscrie şi online, pe platforma universităţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel