Admitere la liceu. Avocatul Poporului, solicitare DE URGENŢĂ către Ministerul Educaţiei - DOCUMENT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Avocatul Poporului a făcut o solicitare de urgenţă către Ministerul Educaţiei, după ce a primit mai multe petiţii cu privire la admiterea în liceele vocaţionale. 

"Avocatul Poporului solicită Ministrului Educaţiei şi Cercetării reglementarea de urgenţă a metodologiei de organizare şi desfăşurare a probelor de aptitudini pentru admiterea în liceele vocaţionale, dar şi cele referitoare la probele de aptitudini din cadrul examenului de Bacalaureat", se arată în document. 

DOCUMENTUL INTEGRAL POATE FI CONSULTAT AICI

"Pentru invatamantul vocational preuniversitar, selectia elevilor prin probele de aptitudini in cadrul Admiterii in invatamantul liceal este cel putin la fel de importanta ca si evaluarea nationala. Probele de aptitudini specifice fiecarui domeniu nu pot fi organizate online si nici finalizate printr-o forma de echivalare, avand preponderent un caracter practic.

In conditiile in care, din motive obiective, la data de 15 mai 2020 nu avem nici calendar, nici metodologie pentru probele de aptitudini in conditii de criza, solutia plasarii acestor examene dupa probele scrise la evaluarea nationala (romana, matematica si limba materna) este singura solutie posibila si relevanta", a transmis prof. Ioan Florian Nemeș, într-una din sesizările menţionate de Avocatul Poporului. 

VEZI ŞI Admitere licee: probele care NU pot fi organizate online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel