Adrian Câciu, avertisment. Care este afacerea pandemiei. "Ne-a scăpat la mulţi"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Economistul Adrian Câciu a lansat un avertisment privind relaxarea anunţată din 1 iunie şi a anunţat care a fost de fapt afacerea pandemiei. 

"Toată presiunea relaxării care începe de la 1 iunie se transferă pe mediul privat. Condiții drastice, costuri destul de inutile din punctul meu de vedere, registre, proceduri, documente. La acestea se adaugă pierderile de venit cauzate pe de o parte de scăderea naturală a cererii (din scăderea de putere de cumpărare a clienților) și din diminuarea serviciilor pe metru pătrat, urmarea condițiilor impuse, pe de altă parte.

Ne-a scăpat la mulți dar afacerea perioadei pare că sunt biocidele și nu măștile, om avea un "hexifarma reloaded" , nu știm, Tolontan tace.", a scris Adrian Câciu pe pagina sa de Facebook. 

"Oamenii au adunat frustrări"

"Două luni jumătate, oamenii au înregistrat frustrări. Acum vor încerca să scape de ele. Din 1 iunie antreprenorii vor acumula frustrări, pe care le vor adăuga la cele acumulate din 16 martie încoace. Costurile suplimentare se vor vedea în prețuri. Doar citind normele pentru terase și plaje, pot aprecia că aceste costuri vor crește cu cel puțin 15%. Pierderile de venit se vor vedea în scăderea PIB. Iar aceste pierderi vor fi de peste 20% față de anul trecut.

Va fi complicat. Nu vei găși loc la terasă. Nici cu rezervare. Nu vei găși loc pe plaje. Nici cu rezervare. Alte frustrări, alți nervi. Vei alege să pleci în altă țară. Turismul de weekend aproape că va da faliment. Stupid!

În toată această aventură poate îmi explicați și mie cum poți să afirmi că încurajezi turismul românesc sau Horeca?", a mai scris economistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel