Adrian Cernea, campion naţional de off-road, a murit. Mașina sa a fost luată de viitură în timpul unei etape la Slănic Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Adrian Cernea, campion naţional de off-road, a murit. Mașina sa a fost luată de viitură în timpul unei etape la Slănic Moldova
Adrian Cernea, campion naţional de off-road, a murit. Mașina sa a fost luată de viitură în timpul unei etape la Slănic Moldova
Fostul campion naţional de off-road Adrian Cernea a decedat, sâmbătă, în timpul unei etape a Campionatului Naţional, desfăşurată la Slănic Moldova, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

'Echipajul format din Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache urma să traverseze o vale, loc prin care mai multe echipaje deja trecuseră fără probleme moment în care au fost surprinşi de o viitură. Maşina de concurs a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată de ape, conform Comisiei Naţionale de Off Road', se arată în comunicat.

Concursul a fost întrerupt imediat şi în încercarea de salvare a acestuia, s-a intervenit atât cu echipaje de off road, care erau prezente la faţa locului, cât şi cu echipaje ISU.

Din păcate, trupul său a fost găsit fără suflare câteva sute de metri mai jos. Încă din momentul în care a primit primele informaţii privind dispariţia lui Adrian Cernea în ape, Biroul Executiv al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv s-a întrunit de urgenţă şi a deschis o anchetă pentru a vedea în ce circumstanţe s-a produs tragedia. Copilotul a fost rănit, potrivit prefectului judeţului Bacău, Ioan Leonard Bulai.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, a precizat că rănitul, în vârstă de 35 ani, a fost preluată de un echipaj al SMURD. 'Rănitul este echilibrat hemodinamic şi va fi transferat la Centrul de Primiri Urgenţe Oneşti', a declarat maiorul Andrei Grecu. Accidentul s-a produs între localităţile Sarata din judeţul Bacău şi Breţcu din judeţul Covasna, într-o zonă greu accesibilă şi fără semnal GSM. Din cadrul ISU Bacău au participat la misiune pompierii Detaşamentului Oneşti şi paramedicii SMURD. La faţa locului a fost prezent şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bacău. Totodată, forţe de intervenţie din cadrul ISU Covasna s-au deplasat în sprijin.

Preşedintele Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Norris Măgeanu, şi vicepreşedintele Cătălin Nicolescu, şeful Comisiei de Securitate, aflaţi la Târgu Mureş, pentru o etapă din Campionatul Naţional de Super-Rally, au plecat la Slănic Moldova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel