Adrian Marinescu temperează temerile legate de tulpina indiană de COVID
Autor: Rodica Mitu pe 29 apr, 22:42 | Sanatate

Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu a vorbit, joi, despre tulpina indiană COVID-19.

Adrian Marinescu a subliniat că India are o situație epidemiologică specifică, determinată de faptul că regulile sanitare şi de distanţare sunt dificil de respectat.

„Trebuie să înțelegem că, atunci când apare o variantă nouă, e doar o chestiune de timp până ajunge peste tot. Sunt de acord că nu sunt suficiente date. Această tulpină indiană este de urmărit în viitor, pentru că ne interesează mai multe lucruri: dacă este mai agresivă, dacă are o virulență care determină mai multe forme severe, şi atunci avem o mare problemă dacă se transmite mai ușor. În India a ridicat multe probleme, dar știți bine că în India regulile de igienă, distanțarea şi, în general, măsurile de prevenție sunt mult mai greu de respectat. (...)

Este o perioadă în care nu trebuie să fim îngrijorați, dar trebuie să fim prudenți. Trebuie văzut dacă se va întâmpla ca în cazul variantei britanice, care s-a transmis uşor, sau dacă va fi ca în cazul altor variante - Brazilia, Africa de Sud, în care lucrurile n-au mers mai departe”, a scris Adrian Marinescu, joi, la Antena 3. 

Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri