Adrian Țuțuianu, despre alegerile parlamentare
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Adrian Țuțuianu
Adrian Țuțuianu
Adrian Țuțuianu, senator PRO Românie, spune că PNL și președintele Klaus Iohannis au interes pentru ca alegerile parlamentare să fie ținute la 6 decembrie. 

Adrian Țuțuianu crede că ”PNL și președintele Iohannis au interes ca alegerile parlamentare să aibă loc în data de 6 decembrie. O rată de infectare mare în Capitală, măsuri de restricție dintre cele anunțate sunt de natură să șubrezească argumentația pentru desfășurarea cu orice preț a alegerilor pe 6 decembrie.

Era nevoie ca aceste alegeri să fie amânate, nu s-a întâmplat nici o tragedie că am amânat șase luni alegerile locale. Există cadrul constituțional ca să organizăm alegeri în trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament și poate că în primăvară situația epidemiologică era alta și nu mai puneam în pericol viețile a milioane de români”, a declarat Adrian Țuțuianu la RFI.

Întrebat despre ce garanții există că în luna martie situația epidemiologică va fi mai bună, Țuțuianu  a spus că: ”Nu avem nici o garanție astăzi despre ce va fi în martie, dar cred că este prudent ca atunci când numărul de cazuri de îmbolnăvire a atins cifra de 4.000 constant, două săptămâni de zile, să iei decizia amânării acestor alegeri. Mai departe, sigur că ne putem plia pe evoluțiile ulterioare și cred că Parlamentul poate stabili, cu 60 de zile, o dată la care riscurile să fie mai mici”, a mai spus Adrian Țuțuianu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel