Urmărește emisiunea live
Adrian Zuckerman, decorat de Klaus Iohannis la Cotroceni: Legăturile dintre țările noastre, mai puternice ca oricând!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Adrian Zuckerman, decorat de Klaus Iohannis la Cotroceni / Foto Agerpres
Adrian Zuckerman, decorat de Klaus Iohannis la Cotroceni / Foto Agerpres
Președintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe ambasadorul Adrian Zuckerman cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce, într-o ceremonie care a avut loc, luni, la Palatul Cotroceni.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul de decorare a Excelenței Sale domnul Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București. Astfel, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanțială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre țara noastră şi Statele Unite ale Americii, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Cruce Excelenței Sale domnului Zuckerman Adrian, Ambasador al Statelor Unite ale Americii la București”, se arăta într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Iohannis, declarații luni seară la Cotroceni

„Contribuția substanțială pe care ați avut-o la consolidarea parteneriatului strategic româno-american este evidențiată de progresele înregistrate în ultimul an, de proiectele bilaterale importante din domeniul securității și apărării, precum și din cel economic. (...) Statele noastre s-au sprijinit reciproc, în contextul combaterii pandemiei de COVID-19, inclusiv prin ajutorul Statelor Unite, dedicat luptei împotriva noului coronavirs în țara noastră, repatrieri de cetățeni. Dumnevoastră ați susținut toate aceste evoluții. 2020 a fost și anul aniversării a 140 de relații diplomatice bilaterale, moment de reflecție și proiecție spre viitor, cu încredere dată de faptul că legăturile dintre țările noastre sunt mai puternice ca oricând”, a zis președintele.

VEZI ȘI: Stelian Ion, indisponibil pentru ambasadorul Americii. Afront la adresa partenerului strategic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel