Adriana Săftoiu, avertisment pentru PNL. "Victorie a la Pirus"
Autor: Florin Răvdan pe 16 dec 2020 / 21:28 | Partide politice

Adriana Săftoiu îi avertizează pe liberali că sunt şanse mari să obţină o victorie a la Pirus. 

"Se anunță un fel de victorie a la Pirus!", a scris Adriana Săftoiu pe Facebook, după anunţurile lui Ludovic Orban privind nominalizările de premier, dar şi replicile partenerilor din USR-PLUS şi UDMR. 

Ce este victoria a la Pirus

 

O victorie à la Pirus este o victorie obținută cu un cost atât de mare pentru învingător, încât aproape că echivalează cu o înfrângere. Expresia este legată de regele Pirus al Epirului, care i-a învins pe romani la Heraclea și Asculum în 279 î.Hr., dar a suferit pierderi de neînlocuit în timpul luptelor (în timp ce romanii și-au putut înlocui pierderile), ceea ce a dus la pierderea în cele din urmă a războiului piric și retragerea din Peninsula Italică în Sicilia. Plutarh relatează reacția lui Pirus la felicitările primite din partea supușilor: „Încă o victorie ca asta și suntem terminați". 

De obicei această expresie este asociată cu bătăliile militare, dar, prin analogie, termenul este folosit și în domeniul afacerilor, al politicii, în cel juridic și sportiv, pentru a descrie o victorie cu consecințe ruinătoare pentru învingător, conform wikipedia. 

Te-ar putea interesa și ....
Partide politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri