Adulţi şi copii din Harghita au vizitat staţiile de ambulanţă, de Ziua Mondială a Repornirii Inimii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Peste o sută de persoane au vizitat miercuri staţiile de ambulanţă din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, cu ocazia Zilei Mondiale a Repornirii Inimii, fiind pentru prima dată când Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita organizează un astfel de eveniment.

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru Agerpres că au trecut pragul staţiilor din Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc atât elevi, de diferite vârste, cât şi adulţi. Dacă elevii au fost interesaţi cum arată o ambulanţă şi ce dotări are, adulţii au dorit să afle noţiuni de bază de prim ajutor, mai ales în cazul unui stop cardio-respirator.

Potrivit dr. Peter Szilard, după vizita de joi la Serviciul de Ambulanţă, cei mai mulţi vor putea să identifice un bolnav a cărui inimă este oprită, pentru a putea oferi, la rândul lor, informaţii corecte atunci când apelează numărul de urgenţă 112. Şeful Serviciului de Ambulanţă Harghita a pledat pentru introducerea cursurilor obligatorii de prim ajutor în şcoli şi spune că, anual, instituţia pe care o conduce organizează, la cerere, astfel de cursuri.

'Dacă ştii să acorzi primul ajutor, atât familia, cât şi cei din jurul tău vor avea un beneficiu, pentru că în situaţii de urgenţă nu este indiferent cine va interveni pentru ajutorarea pacientului. Ambulanţa intervine, dar până ajunge ambulanţa ar trebui să ştim să oprim o hemoragie sau să începem resuscitarea cardio-pulmonară, dacă persoana aflată în dificultate nu respiră', a spus dr. Peter Szilard. El a adăugat că este pentru prima dată când se organizează Ziua Porţilor Deschise la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita şi întrucât acţiunea a fost un succes, astfel de evenimente vor mai avea loc şi cu alte ocazii. Sursa citată a precizat că Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita intervine, anual, la peste 40.000 de cazuri, cu cele 63 de autospeciale, aflate în dotarea celor 16 staţii şi substaţii din judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel